Můj kousek štěstí

Jak na nezvané hosty

Špatně léčené akné může na pleti zanechat nežádoucí jizvy a skvrny

Večer jdete spát s pletí jako čisté nebe a po probuzení zjistíte, že se na ní vytvořil bouřkový mrak. Je vám to povědomé? Pak čtěte dál.

Akné není jen charakteristickým znakem dospívání. Často nás provází i v období dospělosti. Ať už vás pupínky trápí dlouhodobě, nebo jen občas, je dobré mít po ruce řešení.

Kosmetické zásady

Základem úspěchu je dodržování kosmetické rutiny, především pravidelné čištění pleti ráno i večer. Čisticí gel odstraní z pleti přebytečný maz a nečistoty, pleťová voda ji dokonale dočistí a tonizuje. Používejte pravidelně také peeling, skvělé jsou i čisticí slupovací masky.

Tea tree olej pupínky vysuší a zároveň dezinfikuje.

Zakrýt nestačí

I dekorativní kosmetika může pomoci, aby nezvaný host nebyl vidět a rychleji odešel. Nepoužívejte ale jakýkoli make-up či korektor. Na jejich výběru záleží, některé totiž mohou akné ještě zhoršit, protože nedovolují pleti dýchat.

Hledejte ty s protiaknózním složením, které nejen zamaskují, ale zároveň i léčí. I takové na našem trhu běžně najdete. Jsou k pleti šetrné, zmírňují projevy akné a redukují jejich opakovaný výskyt.

Dejte pozor na složení

Ve složení kosmetických přípravků jsou důležité jednotlivé složky. Ingrediencí, eliminujících tvorbu akné, je více, takže si můžete vybrat. Účinný je například zdánlivě obyčejný tea tree olej, který obsahuje látky působící antibakteriálně a zároveň protizánětlivě.

Výrazně tak urychluje hojení akné. Pomáhá ale také zinek, který má rovněž silné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Přípravky, které jej obsahují, pomáhají redukovat otoky a zarudnutí pleti.

Při dlouhodobějším výskytu hledejte přípravky se speciální složkou zvanou Zincidone, která pomáhá pleti snižovat nadměrnou tvorbu kožního mazu a zabraňuje množení mikroorganismů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden