Moje sladké tajemství

Jak nám prospívají jahody?

Jsou slaďoučké, voňavé a nyní i dostupné. Jahody jsou nejen vynikající pochutina. Mají v sobě řadu příznivých látek prospěšných pro naše pevné zdraví.

J ahody mají řadu vlastností, o kterých možná nemáte ani tušení. Například vážou jedovaté látky ve střevech a působí protizánětlivě. Obsahují spoustu manganu, který je třeba, aby enzymy mohly správně fungovat.

Díky kyselině listové a vitaminu C nám zase pomáhají zbavit se nervozity. Zkrátka ideální pro naši psychiku. Působí také skvěle proti dně, revmatismu i proti ledvinovým kamenům, ale také při onemocnění močového měchýře i při horečce.

Očistná kúra díky jahodám

Zajímavé je, že v jahodách vědci skutečně objevili něco jako rostlinné antibiotikum. V jahodách jsou i velmi účinné antioxidační látky, důležité proti volným radikálům. Skvělé také je, že patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií. A jsou i hodnotnou výživou pro mozek.

Podporují dlouhodobou paměť, přispívají k omlazení funkce centrálního nervového systému a pomáhají mozku zůstat déle mladý. Tyto lahodné rudé plody by se mohly stát novou prevencí před Alzheimerovou chorobou. Jahody totiž obsahují látku fisetin a ta chrání mozkové buňky i dráhy, které je spojují.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden