Můj čas na kafíčko

Jak nás ovlivňuje vztah s otcem?

O tom, jak komplikovaný bude náš vztah k mužům, rozhoduje často to, jaký vztah máme s prvním nejdůležitějším mužem našeho života: s tátou!

Ne vždycky dostaneme v dětství to, co potřebujeme. Co vám otec nedal v dětství, můžete dostat dodatečně i teď, když vzpomínky nahradíte představami. Jestliže jste necítila otcovu lásku, představte si, jak mu sedíte na klíně, smějete se, cítíte se milovaná a v dokonalém bezpečí.

1. otec: Král

Král vládne domovu a všem kolem, jeho postavení holčičce dovoluje, aby se cítila hrdě a naplněna sebeúctou. Kdy vám táta připadal jako Král? Představte si, že jste zase malá, kdy se vám otec zdál pánem světa. Vyprávějte ve své fantazii otci o svých obavách, myšlenkách a citech, pociťte jeho lásku.

2. otec: Vědec

Vědec neustále něco zkoumá a poznává svět. Stejně jako každá žena i holčička se pokládá za celý vesmír. Je pro ni důležité, aby vedle ní byl muž, který má zájem o její vnitřní svět.

Otec Vědec umožňuje dívence se měnit, nacházet své nové stránky a pro mužské oči být zajímavá. Možná chtěl váš otec znát, co se ve vás děje, ale neuměl se zeptat. Představte si jeho zájem.

3. otec: Starosta

Starostlivý otec holčičku podrží, pohoupá ji na kolenou, poví pohádku a ujistí ji, že nemusí mít z ničeho strach. Pokud jste nic takového nezažila, dovolte si tu představu teď.

Prožijte v představě pocit, že se o vás vždycky někdo s laskavostí postará, že si zasloužíte pozornost a úctu a můžete si dovolit být pokaždé jiná. To je to, co by měl každý otec dceři předat. Prociťte svou blízkost s otcem dnes a získejte tolik podpory, kolik jste jí potřebovala tenkrát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden