Můj čas na kafíčko

Jak nás ovlivňuje vztah s otcem?

O tom, jak komplikovaný bude náš vztah k mužům, rozhoduje často to, jaký vztah máme s prvním mužem našeho života: s naším tátou!

Ne vždycky dostaneme v dětství to, co potřebujeme. Co vám otec nedal v dětství, můžete dostat dodatečně i teď, když vzpomínky nahradíte představami. Jestliže jste necítila tátovu lásku, představte si, jak mu sedíte na klíně, smějete se, cítíte se šťastná, milovaná a v naprostém bezpečí.

Otec Král

Král vládne domovu a jeho postavení holčičce dovoluje, aby se cítila hrdě a se sebeúctou. Kdy vám táta připadal jako silný král? Představte si, že jste zase malá a otec se vám zdá pánem světa.

Vyprávějte ve své fantazii otci o svých obavách i citech, otevřete mu svůj vnitřní svět a pociťte jeho lásku. Dovolte si ve své představě léčivý proud jeho zájmu a lásky.

Otec Vědec

Vědec neustále něco zkoumá. Stejně jako každá žena i holčička se pokládá za celý vesmír. Je pro ni důležité, aby vedle ní byl muž, který má zájem i o její vnitřní svět.

Otec vědec umožňuje dívence nacházet její nové stránky a pro mužské oči být zajímavá. Možná chtěl váš otec znát, co se ve vás děje, ale jeho zábrany mu nedovolily se ptát. Představte si teď jeho nezpochybnitelný zájem.

Otec Starosta

Starostlivý otec holčičku pohoupá na kolenou, poví pohádku a řekne, že nemusí mít z ničeho strach. Pokud jste nic takového nezažila, dovolte si takovou představu teď.

Prožijte v představě pocit, že se o vás otec s laskavostí postará, že si zasloužíte (jeho) pozornost a úctu. Prociťte svou blízkost s otcem dnes a získejte tolik podpory na zítra, kolik jste jí potřebovala už tenkrát...

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden