Můj čas na kafíčko

Jak nejlépe pečovat o vaše intimní partie!

Stejně jako pečujete o svou pleť, rty nebo vlasy, byste se měla starat a věnovat pozornost i svým intimním partiím. Řeč není tentokrát o potřebných cvicích, ale o důležité intimní hygieně. Rozhodně nejde o žádné tabu!

Vedle vhodného prodyšného spodního prádla, ideálně ze 100% bavlny byste měla dát pozor také na to, čím se myjete, jak často se myjete nebo dokonce co jíte. To všechno má vliv na pohodlí vašich intimních partií.

1. Které mýdlo je to pravé?

Jelikož je pro intimní oblasti typické kyselé pH, rozhodně byste neměla užívat zásadité sprchové gely. Takové totiž narušují přirozené prostředí. Proto v drogerii sáhněte raději po speciálních gelech určených výhradně na intimní hygienu. Jedno mýdlo v koupelně navíc je pořád lepší než prosedět hodiny s gynekologickými problémy u vašeho lékaře.

U mýdel se spíš než na vůni zaměřte na to, jak je zásadité.

2. Nic se nemá přehánět

Nejen, že byste se neměla sprchovat příliš často, ale ani to nepřehánějte s příliš důkladným mytím. Po gelu byste měla sáhnout nanejvýš jednou denně. Jinak se myjte výhradně čistou vodou. A zaměřte se spíš na vnější okolí těchto partií.

3. Pozor na to, co jíte!

Také kvalita vašeho jídelníčku může ovlivnit intimní hygienu. Možná ne hned, ale určitě se časem projeví. Pro ženy je například nevhodná velká konzumace cukru a bílé mouky. Prospěšné jsou naopak jogurty, kefíry či čerstvá zelenina.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden