Moje sladké tajemství

Jak neodradit muže na začátku?

Když chlap zavětří, že na něj tlačíte, může vám klidně ze života navždy utéct.

Konečně jste potkala úžasného chlapa a chcete si ho udržet. Jenže objekt vaší touhy nesmíte zahltit láskyplnými výlevy. Zamilovaným mužem lomcují pudy. Zamilovanou ženou zase pořádný uragán emocí! Jenže jak se v tom všem vyznat?

Projevem velké osobnostní zralosti je schopnost připustit si, že muži mohou prožívat, uvažovat a cítit věci jinak než vy. Pro někoho může být důkazem lásky, že se dva na veřejnosti drží za ruku, pro jiného koupě společného bydlení.

Někomu sedí trávit spolu volný čas sportem, jiní jsou schopni celé hodiny spolu povídat. Potřebu doteků máme každý jinou. Intimní zóna, kam jsme ochotni pustit partnera, se může lišit. Určitá zdrženlivost je zpočátku namístě, je důležité se nejdřív vzájemně poznat a oťukat.

Nepřehánějte to s projevy citů

Zamilované ženy by měly své láskyplné projevy mírnit, pokud si chtějí muže udržet. Nemusíte hrát žádné hry na „krk, co řídí hlavu“. Odkryjte své emoce, ale platí: Všeho s mírou! Když se muž po prvních vřelých projevech, začne vzdalovat, o to víc na něj ženy začnou dorážet.

Usoudí, že když ho zahltí svou pozorností, esemeskami, a vzkazy, on začne opětovat stejný zájem. Výsledek je ale přesně opačný. Muž se pak lekne a nadobro odmlčí.

Nepřestávejte být sama sebou

Když se zamilujte, neznamená to, že přestáváte být sama sebou. Pěstujte si i nadále zónu, která je jen vaše. Respektujte u muže jeho zájmy a přátele. Abyste  zvládla respektovat jeho osobní prostor, pomůže, když budete spokojená zatím jen s tím, kolik času trávíte spolu.

Občas se dvojice ve svých zájmech shodne, ale i když se nevěnuje stejným koníčkům, otevírá se jim navzájem možnost ukázat a obohatit druhého o něco nového. Berte to jako ochutnávku vín, z nichž některá vás neosloví, ale pro jiné zahoříte.

Vyznání lásky si nevynucujte

Vymáhání důkazů lásky působí na muže opačným efektem. Muži sice prožívají spoustu emocí, ale navenek nedávají nic znát. Proto je důležité naučit se rozpoznávat jejich náklonnost, zájem a lásku i z jiných signálů, než jen ze slov a objetí.

Třeba podle toho, že s vámi chtějí trávit svůj volný čas. Nebo že se starají o záležitosti ohledně vašeho bydlení a vaše děti. V neposlední řadě vám o hloubce citů vašeho muže mohou napovědět intimní chvíle, kdy k sobě přirozeně dokážeme být nejotevřenější a také nejpravdivější.

Hlavní je respekt a obdiv

Jak zůstat svá, muže nezahltit, ale na druhou stranu zas nepředstírat nezájem, když to v nás vře a na nic jiného nejsme schopné myslet? Dobrou radou je vycházet z toho, že i partnerství je druhem mezilidského vztahu. A s navazováním přátelství máte své zkušenosti.

Princip obou vztahů je podobný. Zamyslete se, jak se chováte ke své nejlepší kamarádce: Zajímáte se o její život, a dáváte jí prostor, aby s vámi sdílela, co je pro ni důležité. Na oplátku vám stejný prostor dává ona také. Zkuste stejný prostor dát i muži.

Neříkejte, co dělá špatně

Muž vám bude lépe rozumět, když dokážete mluvit o tom, co zrovna prožíváte. Rozhodně mu nic nevyčítejte, zvlášť na začátku vztahu. Nekomentujte, co dělá špatně a co by měl dělat jiného. Mnohem chytřejší je říct mu, co přesně potřebujete, abyste se ve vztahu cítila lépe.

Nejdůležitějším prostředkem, který usnadňuje komunikaci, je chvála a ocenění. Zkuste partnera alespoň jednou denně za něco ocenit. Nepodmiňujte však pochvalu slůvkem ́ale. Např.: tohle se ti povedlo, ale... Prostě ho jen pochvalte!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden