Můj čas na kafíčko

Jak nevyplašit chlapa při seznamování?

Vypadalo to mezi vámi tak nadějně a slibně, tak jak to, že ten chlápek náhle vycouval?

Konečně se vedle nějakého muže cítíte skvěle. Zatímco vy s ním už v duchu plánujete budoucnost, on se rozkoukává. Vyhněte se typickým ženským chybám, kvůli kterým se váš Romeo může vypařit jako pára nad hrncem.

Většina chlapů se nerada svěřuje a mluví o svých pocitech, tím spíš v prvních dnech po seznámení. Ženy naopak milují, když mohou sdílet své pocity. A někdy i ty mužské. Už na počátku si dejte pozor na opakované vyptávání ohledně pocitů chlapa, s kterým začínáte randit.

Nic si nevynucujte a nechte muže, ať se vyjádří tak, jak sám chce a kdy chce. A když ještě nechce, rozhodně to neznamená nic divného. Prostě se rozkoukává a potřebuje čas.

Netlačte na pilu a ušetříte si zklamání.

Všem se chlubíte, že jste pár

Žádnému chlapovi se nelíbí, když je zatažen do vztahu dřív, než je sám připraven. Znáte se spolu teprve pár týdnů, a už se všem chlubíte, že jste skvělý pár. A co hůř, přesvědčujete i jeho, že jste přece úžasný pár. Uvolněte se a užijte si fázi seznamování.

Zjišťujte o sobě víc a ujistěte se, že máte stejné hodnoty a cíle. I muž vás chce nejprve víc poznat a zjistit, zda jste ta pravá. Když na něj budete hned od začátku tlačit, jakmile to přesáhne únosnou mez, může zmizet.

Vynucujete si tak moc pozornosti?

Zoufale toužíte po důkazech, že vás má rád, a tak si vynucujete pozornost, komplimenty a někdy i dárky? Stejně tak i jeho zavalujete pozorností na každém kroku? Možná to chvíli vypadá fajn, ale vypovídá to o vaší potřebě a náročnosti.

A to se ne každému muži bude zamlouvat. Tady opět platí rada: Uvolněte se, netlačte na pilu a nejdřív zjišťujte, jak moc se k sobě vůbec hodíte. Jinak je dost pravděpodobné, že vám objekt vašeho zájmu brzy uteče.

Chcete příliš mnoho příliš brzy

Sotva jste k sobě udělali první společný krok, už máte tendenci vše řídit? Kam se půjde, kolik času spolu budete trávit atd. Čekáte, že on si vezme na starost veškeré výdaje – obědy, víkendy, společné výlety – a může být rád, že vás má.

Když pro něj ale vy neuděláte nic, dlouho ho to bavit nebude. Podobný druh chování ničí mužovo sebevědomí. Randění by měla být společná zábava a rovný vztah, na němž se zpočátku podílejí oba.

Dopřejte mu volnost, a uvidíte, že se rád vrátí.

Žárlíte a pořád ho jen vyslýcháte

V rozumné míře může žárlivost vztahům prospět. Ovšem jakmile na muže hned po seznámení nastoupíte s dotazy, kam chodí, když není s vámi, a co dělá, rozhodně ho tím neokouzlíte. Čím víc budete ukazovat svou žárlivost a obavy, o to víc ukazujete vlastní nejistotu.

Každý muž chce pohodovou, sebevědomou ženu, která má vlastní názory a svůj prostor. Buďte tedy ženou, která dovolí růst sama sobě i svému partnerovi.

Jediné, co vážně potřebuje, jste vy

Máte pocit, že když chlap projevil zájem být s vámi, tak už nic a nikoho dalšího nepotřebuje? Nechcete, aby se vídal s přáteli, věnoval se práci po pracovní době, měl své koníčky? Tady opravdu velký pozor. Zpočátku si toho muž nemusí všimnout.

Možná za to bude dokonce i chvíli rád. Ale vsaďte se, že jeho přátelé si toho všimnou vzápětí. Pro muže i ženu platí, že potřebují čas také sami pro sebe, pro své zájmy a koníčky, a to i když začínají v novém vztahu a zaláskovanost jim namlouvá, že si vystačí výlučně jen spolu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden