Moje chvilka pohody

Jak nikdy nemluvit s chlapy?

Komunikace je základ úspěchu ve vztahu. Ale umění, jak správně mluvit s muži je náročná disciplína. Snažíte se svému drahouškovi vysvětlit, o co vám jde, a on to stále nechápe. Poradíme vám čeho se vyvarovat.

Muži nesnáší zdrobněliny, švitoření a komunikaci sladkou jako cukrovou vatu. Jsou i muži, kterým to vyhovuje, ale většině to příjemné není. Věta „Bobánku, máš uvařený obídek. Kolik chceš knedlíčků?“ přivádí muže k nepříčetnosti.

Takhle s nimi možná mluvila v dětství jejich matka, ale od partnerky chtějí něco jiného. Takto často mluví ženy, které se bojí vyrůst. Řeč dítěte jim dává větší pocit bezpečí., možná se i vedle svého muže cítí být dítětem. Rovnocenní partneři spolu každopádně takto nemluví.

Jako s malým dítětem

Neustále mu radíte, co by měl a neměl dělat? Je jasné, že to myslíte dobře, ale tímto stylem se stavíte do pozice toho chytřejšího, který ví, co je nejlepší. Žena, která takhle mluví se svým partnerem, je přehnaně úzkostná a tímhle přístupem se snaží brát vše do svých rukou.

Možná vyrůstala v rodině, kde žena velela a muž se podřizoval. Pokud vedle sebe nemáte vyloženě submisivního muže, nebude mu to vůbec příjemné. Buď se bude bránit a hádat se s vámi, nebo z pohodlnosti poslechne, ale vnitřně nebude spokojený.

V příkazech a rozkazech

Nepřipouštíte vůbec žádnou rozumnou diskusi, rozhovor, snahu vyslechnout názor toho druhého, na věcech se jednoduše domluvit. Jsou to jenom samé příkazy, nařízení a oznámení s nimiž nemá ten druhý šanci pohnout? „Na dovolenou pojedeme v prvním týdnu července.“ Hotovo. Tečka. Bez diskuse!

Tím opět ukazujete svou nadřazenost a neúctu k partnerovi. To se samozřejmě žádnému muži nelíbí. Někteří se pro klid v rodině podřídí, ale spadne jim jejich ego Přestanou se s vámi cítit dobře a budou mít tendence vám zahnout a být s nějakou jinou, která s nimi jedná hezky.

V otravných otázkách

O věci nežádáte muže jasně a přímo, ale útočíte na něj pomocí nepříjemných, dotěrných a všetečných otázek? Je dobré změnit styl komunikace. Stačilo by říct něco ve stylu „Mohl bys, prosím, vynést ty odpadky?“ Jenže vy místo toho direktivně řeknete „Prosím tě, to nevidíš, že je ten koš plný?“

Takovou kritikou, která nese jasné známky manipulace v partnerovi vyvoláváte pocity viny. Tím ale ničeho nedosáhnete, jen se řítíte do velkého průšvihu. Tohle totiž dlouhodobě vydrží málokdo. Muži nesnáší nejasné příkazy.

Zásady správné komunikace

Každý z nás má dost odlišné návyky a způsoby, jak komunikovat se svým okolím. Jakých pravidel je ale dobré se držet v každé situaci? Především ovládejte své emoce a nic nevyčítejte. Přiznejte partnerovi právo, aby se ke konkrétní věci dostatečně vyjádřil.

Při jakékoli debatě byste si měli být vědomi, že jste rovnocenní partneři a nikdo by neměl mít navrch. Mějte k sobě úctu a respekt, važte si jeden druhého a neponižujte se.

Neutečete před tím

Nevyřešený problém vás dříve nebo později dostihne. Proto nic nezakopávejte pod postel,ale řešte věci tady a teď. Když něčemu nerozumíte, tak se zeptejte. Mluvte s mužem tak, jak chcete, aby on mluvil s vámi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden