Moje šťastná hvězda

Jak o sebe nejlépe pečovat u moře?

Ať už k moři vyrážíte v létě nebo v zimě, je zapotřebí o sebe dbát více než jindy. Postarejte se o to, aby netrpěla vaše kůže, vlasy ani nehty. Teplé počasí totiž škodí nejen vaší kráse, ale i zdraví.

Slaná voda a silnější slunce mají na pokožku zcela jiný vliv než naše podnebí. Proto potřebujete i jinou péči.

Na obličej

Obyčejný krém nestačí. Sáhněte po BB nebo CC krému. Oba krémy totiž mnohem více hydratují a zároveň slouží jako make-up. Kromě toho ale také maskují známky únavy, sjednocují tón pleti a také vás ochrání před UV zářením. CC krém má stejné vlastnosti, ale zároveň vyhlazuje jemnější vrásky.

Nejlepší pomocník?

Velkým pomocníkem vám budou oleje, a to jak na tělo, tak na vlasy. Nikdy nic nezkazíte kokosovým nebo jojobovým olejem. Ty můžete použít na obojí. Díky nim budou vlasy hebké i poté, co je budete denně namáčet ve slané vodě. Pokud je to jen trochu možné, nepoužívejte fén.
Vlasy dostávají už tak dost zabrat od slunce a moře, proto je neničte ještě fénem. Naopak jim dopřejte regeneraci v podobě avokádového zábalu.

Vlasová maska

Smíchejte půl zralého, tedy měkkého avokáda a půl přezrálého banánu, přidejte lžíci kvalitního medu a dvě lžíce obyčejného bílého jogurtu. Vše dobře promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit 15 minut. Jestliže vám nějaká ingredience schází, klidně ji nahradí olivový olej. Na mykózu Bohužel je teplé počasí spojené i s pro ženy velmi nepříjemnou mykózou, proto doporučujeme brát si s sebou na dovolenou antimykotické přípravky, které seženete v lékárně. Pomáhá i heřmánková sedací koupel.

Aby opálení vydrželo déle

Čím více a pravidelněji se budete natírat krémem po opalování, tím déle vám opálení vydrží. A také díky němu předejdete nepříjemnému a nevzhlednému olupování pokožky. Opalování si můžete prodloužit i používáním sprchového gelu s aloí vera, která zároveň zklidňuje opálenou pokožku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden