Moje chvilka pohody

Jak odličovat citlivé oči?

Pálí vás při každém odličování oči? Vyberte si přípravek, který je nebude dráždit – hypoalergenní, bez silikonu, parabenů i alkoholu, obohacený o rostlinné výtažky.

Kůže v okolí očí je jednou z nejcitlivějších a nejtenčích na celém těle. Bývá velmi náchylná k podráždění, proto vyžaduje speciální péči. Mnoho žen však dělá tu chybu, že při odličování používá nevhodné přípravky, které oči a kůži okolo nich dráždí, a na pleť nepřiměřeně tlačí. Výsledkem jsou pak slzící oči, které štípou a pálí.

- Při výběru odličovadla se vyplatí přihlížet na typ make-upu, jaký používáme. Jemné oční stíny a linky kolem očí odstraní i produkty, které neobsahují olej. Oproti tomu voděodolná řasenka bez oleje jen tak nepustí. Přípravek k odlíčení očí by neměl obsahovat parabeny a silikony, aby se předešlo alergickým reakcím.

- Ideální jsou dvoufázové odličovače s olejovou složkou, obohacené o výtažky z chrpy nebo z měsíčku lékařského. Dvousložkový odličovač musíte před použitím řádně protřepat, aby se obě složky dostatečně promíchaly. K odlíčení očí lze použít i čisticí mycí emulze pro daný typ pleti.

- Stejně důležitá jako vhodný přípravek je i technika. Na oči se při odličování vyplatí netlačit a nijak je nemnout. Odličovací tamponek dostatečně namočte do přípravku a pak přiložte na zavřené oční víčko. Nechte chvíli působit a pak opatrně a zlehka setřete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden