Moje chvilka pohody

Jak oživit lásku

Láska se vám cestou společným životem někde zatoulala. Zkuste ji znovu najít.

Přestože máte momentálně pocit, že váš vztah nemá naději, rozhodně není všem dnům konec. Resuscitace je možná. Tak zkuste zabojovat.

Máte pocit, že po letech společného života city k vašemu partnerovi podstatě ochably. Je vůbec možné, aby se ve vás ještě někdy probudil podobný žár, jako kdysi na začátku? Vždyť kdykoli se na něj podíváte, nechápete, co jste kdysi na tomhle chlapovi vlastně viděla.

Ty jeho příšerné zlozvyky, věčné popotahování, skřípání zuby ze spaní, srkání horkého čaje. Pokud z toho nechcete zešílet, zkuste v něm zpátky najít toho muže, do kterého jste se tenkrát tak bláznivě zamilovala. I když se to zdá nemožné, zkuste to.

Ptejte se proč  

Zkuste si vybavit, čím vás tehdy, před těmi mnoha lety, vlastně tak okouzlil. Byl vtipný, sebejistý, rozhodný, a zodpovědný. Nebo to byl fešák, za kterým se otáčela každá žena. Je dost důležité přijít na to, co vás na něm tak zaujalo, že jste si ho vybrala.

Už to máte! Právě pro tuto jeho vlastnost jste ho přece obdivovala. Milovala jste na něm jeho mužnost, to jak se o vás láskyplně staral. Myslíte, že už takový není? Ale je. Jeho silné stránky nikam nevymizely.

Jen jste je začala brát jako naprostou samozřejmost a už je ani nevidíte. Nejsou tak okaté. A vy už z něj nejste tak unešená, jako když jste byla čerstvě zamilovaná. Zkuste ty jeho super vlastnosti znovu objevit a ocenit je.

Snažit se musíte i vy

Pamatujete si ještě, jak jste se tenkrát čančala na každé rande? Jak jste chodila cvičit, držela diety, kupovala si nové šaty. A pak ještě nějaký čas jste chtěla, aby vám to slušelo nejen ve společnosti, ale i doma.

Abyste se mu líbila a přitahovala ho. Pak jste od toho oba upustili. Změňte to. Nejprve sebe a pak naznačte i partnerovi, že by to chtělo třeba nové domácí oblečení a méně vytahané triko, když se jede na chatu.

Více legrace

Pamatujete si, jak jste se kdysi společně smáli? Hihňali jste se každé hlouposti, až vás z toho bolelo břicho. Samozřejmě, že ne vždy bývá člověku do smíchu. Přicházejí běžné každodenní starosti a vyloudit úsměv na tváři jde ztuha.

Přesto to zkoušejte. S humorem je možné překlenout mnoho nepříjemných situací. Úsměv bývá zázračný lék a dokáže divy. Navíc, když se na někoho hezky usmějete, obvykle vám milý úsměv vrátí.

Dotýkejte se  

Kdy jste se naposled objali tak, aby v tom byla skutečná vášeň a bouře plná lásky? Kdy jste se při procházce městem chytili za ruce a pevně si je stiskli. Pohladili jste se teď někdy po vlasech? Jen tak, z ničeho nic.

Pamatujete si ještě co s vámi kdysi udělal každý jeho sebemenší dotek. Na tu explozi emocí a podlomená kolena. Vždyť ale i dnes oba toužíte po laskání a něžnostech. Nebojte se. Není to trapné, i když už vám není dvacet.

Vyrazte si spolu

Zabijákem vztahu je každodenní rituál večerního sezení u televize. Celý den jste v práci a nevidíte se. Přijdete domů, pustíte bednu, dáte si k ní večeři a mlčíte. Vyražte si občas někam do kina, do divadla nebo někam na zábavu.

Vytrhněte se z navyklého stereotypu a bavte se spolu mezi lidmi. Tam si teprve uvědomíte, že je vám spolu vlastně dobře. Že je moc prima, že máte s kým jít, s kým sdílet své pocity a nálady.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden