Můj čas na kafíčko komerční sdělení

Jak pečovat o dámskou kabelku?

Chceme-li, aby nám naše kožená nebo textilní kabelka vydržela sloužit déle než jednu sezónu, bude to chtít i kvalitní příslušenství. Na následujících řádcích vám tak dáme užitečné tipy a rady na to, jak o různé druhy kabelek pečovat, aby hned neztratily svůj původní lesk. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jak pečovat o koženou dámskou kabelku?


Dámská kabelka v koženém designu má své kouzlo. Hodí se do volnočasových, ale také do elegantně laděných outfitů.

Dámská kožený kabelka je nejen vysoce módní, ale také odolná. Budeme-li o ni správně pečovat, vydrží nám tak sloužit i celou řadu let. A jak tedy na to? V případě kožené kabelky musíme zohlednit, zda se jedná o hladkou nebo o broušenou kůži. Na trhu jsou pak také modely v imitaci kůže. Všechny zmíněné typy dámských kabelek najdeme také v kamenných prodejnách oblíbeného prodejce CCC. K dámské kabelce z hladké přírodní kůže bychom si měly pořídit kvalitní impregnaci, ochranný krém v barevném odstínu kabelky a čistící pěnu, pastu či gel. Impregnace chrání vaši kabelku před deštěm nebo před sněhem. Ochranný krém pak dokáže vaši kabelku ochránit před oděrkami a rýhami.

Některé drobné oděrky zvládne i zamaskovat. Volit můžete také ochranný krém v neutrální barvě. Čistící pěnu, pastu nebo gel pak oceníte v tom případě, že si kabelku z přírodní hladké kůže umažete. Kabelky z přírodní kůže nedávejte v žádném případě do pračky. O sušičce pak nemůže být ani řeč. Narušila by se jejich struktura a nedržely by svůj tvar. Také by se mohly odírat. Na kabelky pak můžete použít nejrůznější vlhké hadříky a kartáčky s jemnými štětinkami. Máte-li semišovou kabelku, můžete použít k čištění speciální gumu. Čistit ji pak musíte tzv. na sucho. Semišové kabelky totiž nesnáší vlhkost.

Jak pečovat o dámskou textilní kabelku?


Textilní kabelky ženy a dívky s oblibou zařazují do sportovních outfitů. Hodí se nejen k legínám, ale i k šortkám nebo k sportovním šatům a k sukním. Na trhu existují speciální čistící prostředky a impregnace na kabelku z tkanin. Některé látkové kousky můžete dát i do pračky. Ale pozor! Pouze na šetrné programy. V ideálním případě však textilní kabelku perte v rukách. Je to sázka na jistotu. Jestli-že je vaše kabelka jen lehce umazaná, můžete na ni použít čistící pěnu nebo gel. Má-li na sobě vaše textilní kabelka potisk, pračce se raději úplně vyhněte. Mohl by se totiž z kabelky snadno sedřít. To by za to nestálo. Stejné pravidlo platí pro textilní kabelky, které disponují blyštivými dekoracemi. Může se jednat o třpytivé kamínky nebo flitry. Stylové textilní kabelky najdete také na přehledném e-shopu CCC. Zde si jistě vyberete z širokého sortimentu kabelku i vy.

Jak pečovat o dámské kabelky ve světlých barevných odstínech?


Světlé kabelky, jako je bílá nebo krémová, budou potřebovat vaši speciální péči. Tyto barvy se totiž rychle ušpiní a je na nich vidět každý malý flíček. K bílé kabelce se vám bude hodit i čistící pěna, pasta či gel. Ty bychom měly mít vždy po ruce. Dále si pořiďte i ochranný krém v bílé nebo v neutrální barvě. Bílé kabelky nesušte na přímém slunci. Jestli-že budete muset vyprat vaši bílou textilní kabelkou v pračce, používejte na to prášek nebo gel na bílé prádlo. Nezapomeňte využít i speciální pytlík na praní, do kterého kabelku před vypráním vložte. Kabelky ve světlých odstínech najdete také v kamenných obchodech prodejce CCC.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden