Moje chvilka pohody

Jak pečovat o pleť před a po sportu?

Pokud se chystáte pořádně si dát do těla, je třeba na to připravit i vaši pleť.

Pokud pokožce nedopřejete během cvičení správnou péči, radost z dokonalé kondice i postavy vám mohou zkazit nedokonalosti pleti.

Bez make-up

Pokud chcete mít hezkou plet, určitě se vyhněte při cvičení make-upu. Je velmi důležité si před cvičením pleť řádně očistit a zbavit ji všech usazenin a nečistot. Při cvičení se dost roztahují póry, pokožka více dýchá a vylučuje škodliviny ven, takže v případě make-upu se bohužel pokožka více ucpává a vtahuje make-up do pórů.

Následek je takový, že se všechno ucpe a místo toho, aby se u cvičení póry čistily, udělá tahle věc více škody než užitku. Při cvičení se obličeje nedotýkejte rukama, neboť v době cvičení je pokožka nejvíce choulostivá a lehce se zanese.

Malý ručník s termální vodu s sebou

Chcete-li se stoprocentně vyvarovat rizika podráždění pleti, přibalte si do sportovní tašky malý ručník, který budete používat pouze na obličej. Pokud máte během cvičení pocit, že se vaše pleť přehřívá nebo je podrážděná, použijte termální nebo květovou vodu ve spreji, která vás zbaví podráždění, zarudnutí i pnutí, a perfektně vás osvěží.

Nečistoty a pot pryč

Pleť si po cvičení očistěte šetrným čistícím přípravkem – pokožka je po cvičení mnohem citlivější než při běžných aktivitách. Pro sušší pokožku volte čistící olej. Podrážděnou pleť zklidní přípravky s obsahem levandulové vody.

Po venkovním sportu můžete pleť odměnit nanesením aloe vera gelu, který pleť hloubkově hydratuje a zklidňuje přehřátí sluníčkem. Po cvičení je také perfektní čas na šetrný peeling.

Hydratační vzpruha

Po sprše navraťte pokožce celého těla i obličeje jemnost a vláčnost. Suchá a dehydrovaná pokožka uvítá vzpruhu v podobě hydratační pleťové masky. Skvělá jsou i různá vitaminová a hydratační séra.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden