Můj čas na kafíčko

Jak pečovat o rty, aby lákaly k polibku?

Pokožka na ústech je mnohem víc citlivější a tenčí než kdekoli jinde na vašem těle. Proto o ni musíte pečovat s velkou opatrností a pozorností.

Dopřejte jim dostatečné množství vitaminů, ale také čas od času menší rozcvičku, aby byly prostě dokonalé a neustále lákaly k políbení.

Vitaminová bomba

Rty se musí každý den vypořádat s nepříznivými vnějšími vlivy, jako je nepříjemný vítr, špinavé ovzduší nebo jídlo a pití. Připravte je na ně dostatkem vitaminů. A které jsou ty nejdůležitější a nejpotřebnější právě pro rty?  Například zinek, železo nebo vitaminy B, C a E. Ideální cestou, jak do těla látky dostat je čerstvé ovoce a zelenina. Skvělé jsou ale i luštěniny nebo ořechy.

Nepříznivý vliv na rty má i jídlo.

Procvičujte svoje rty

Postačí vám k tomu vaše vlastní prsty a pár minut denně, které si na ně zvládne vyhradit snad každý. Můžete jimi třeba do lehce otevřených rtů jemně bubnovat při každém výdechu. To můžete dělat i například při práci nebo cestou domů. Nebo se snažte zřetelně a důkladně vyslovovat při mluvení všechny české samohlásky. Výborným cvikem je také nafukování tváří. Vždy ale dejte pozor, abyste nekrčila při fitness vašich rtů další části obličeje jako třeba čelo a netvořily se vám nežádoucí vrásky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden