Můj čas na kafíčko

Jak pečovat o ruce, aby byly zdravé?

S podzimem přichází občas i vlezlé sychravé počasí, které má vliv nejen na naši psychiku, ale také na naše tělo.

Poradíme vám, jak se starat o své ruce, aby byly na první pohled reprezentativní a mladistvé, a na dotek příjemně hebké a vláčné. Stačí na to jenom pár docela jednoduchých triků.

Hygiena je na prvním místě

Zdá se vám to možná jako samozřejmá rada, kterou vám rodiče i paní vychovatelky vštěpovali do hlavy už odmala, ale jsou to často právě ženy, které na tento zvyk zapomínají. Ruce byste si měla mýt několikrát během dne. Tedy nejen před jídlem nebo když jsou opravdu špinavé. Nezapomínejte také na prostor pod nehty, kde se špína velmi ráda usazuje, a nakonec nepodceňte ani pravidelnou hydrataci pomocí speciálního krému na ruce. Mějte jeden ideálně ne- ustále na očích třeba v práci na stole nebo na nočním stolku.

Místo nůžtiček raději pilník

Je pochopitelné, že vás svádí zkracovat delší nehty rychle a pohodlně pomocí malých nůžek, ale myslete na to, že pro nehtové lůžko je daleko šetrnější pilník. Budou se vám daleko méně třepit a odlamovat. Pilník byste si měla pořídit ideálně skleněný, rozhodně ne kovový.

Nebojte se barev i po létě

Nikdo po vás nechce, abyste se pouštěla do nějaké divočiny a střídala na rukou jednu zářivou barvu za druhou. Ale ruku na srdce, nehty vypadají daleko více upravené, když na ně nanesete vrstvu barevného laku.  A ani se nemusíte bát tmavších, výraznějších odstínů, které jsou teď na rukách vyloženě in!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden