Moje chvilka pohody

Jak pečovat o zralou pleť

Pokud si chcete udržet zdravou a mladistvě vypadající pleť co nejdéle, musíte být v péči o ni opravdu důkladná.

U zralejší pleti dochází ke zpomalení regenerace buněk, kůže je křehčí a má sklony více se vysoušet. Snižuje se množství kolagenu a elastinu, kůže tak ztrácí pevnost a pružnost, tvoří se více vrásky a pleť je celkově povadlejší.

Kvalitní kosmetika

Pro zralou pokožku obecně platí, že jí činí problém vázat na sebe vodu. Díky tomu působí vysušeně a ochable. Aby byla opět krásná, je potřeba ji neustále hydratovat. Nejvíce jí prospějete, když si opatříte krém přímo určený pro zralou pleť.

Jejich účinnost tkví v ingrediencích, jakými jsou například kyselina hyaluronová, antioxidanty nebo koenzym Q10, které navrací pokožce pevnost a pružnost, a chrání ji před vnějšími vlivy.

Sérum na noc

Pleťová séra mají oproti krémům vyšší podíl účinných látek, takže pro vás pracují, zatímco vy spíte. Správně byste měla aplikovat několik kapek séra na vyčištěnou pleť těsně před nanesením nočního krému.

Oční krém

Kůže kolem očí je velmi tenká, citlivá a namáhaná, je proto potřeba o ni speciálně pečovat. Většina očních krémů obsahuje látky, které podporují mikrocirkulaci v očním okolí, díky tomu se účinné látky lépe vstřebávají a působí intenzivněji proti vzniku vrásek.

Správné čištění

I zralá kůže si zaslouží správné čištění. Z koupelny byste tak měla vyřadit veškeré přípravky s obsahem alkoholu a sáhnout po těch šetrnějších, jakými jsou nejrůznější oleje a mléka. Na poličce by vám také neměl chybět obličejový a tělový peeling, který vám pomůže z pokožky odstranit již odumřelé buňky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden