Můj čas na kafíčko

Jak posílit narušené vlasy a nehty?

Třepí se vám vlasy a lámou nehty? Potřebují kvalitní živiny! Které to jsou?   Železo: Vlasy nepadají a nehty jsou silnější. Vyskytuje se v červeném mase, játrech, žloutcích, petrželce.

Vitamin A: Vlasy a nehty se nelámou. Nejvíc ho najdeme v játrech. Beta-karoten, což je pro tělo polotovar, ze kterého vitamin A vzniká, je obsažen v oranžovém ovoci a zelenině, a v sytě zelené zelenině (papriky, kapusta, mangold, špenát).

Vitamin C: Vlasy rostou mnohem rychleji. Vydatnými zdroji jsou kiwi, čerstvá paprika a petrželka. Zinek: Vlasy celkově ozdraví a správně se po něm vyvíjejí. Pokud je ho málo, rostou už narušené, lámou se a vypadávají. Pokožka hlavy svědí, olupuje se a může se i zanítit. Zinek obsahují ryby, maso, žloutky, houby nebo semena – hlavně slunečnicová a dýňová. Křemík: Vlasy i nehty zpevňuje a podporuje rychlejší růst. Křemík dodávají hlavně celozrnné obiloviny, některé ovoce (neloupaná jablka, meruňky a hrušky) i zelenina jako mrkev, celer, zelí nebo okurky.

Velmi záleží na tom, jak a čím se stravuje.

Vitamin B5: Vlasy po něm houstnou a sílí. Najdete ho hlavně v mase, játrech a ledvinkách, celozrnných cereáliích a ořeších. Vitamin B7, čili biotin: Je tak účinný, že si vysloužil přívlastek „vitamin zdraví a krásy“.

Co dokáže biotin? - zpomaluje šedivění vlasů - brání nadměrnému vypadávání vlasů při vyčerpání - hojí lámavé a třepivé nehty - zesiluje tenké nehty Je obsažen hlavně v mase, ale v zelenině je ho jen nepatrně a ještě se i ztrácí vařením.

Takže si dáme: husí játra, kachnu, hovězí a telecí maso, lesní houby a žloutky.   Chce to čas! Nehty potřebují až půl roku, aby se obnovily po celé své délce. Proto nemá smysl tělu dopřávat pořádné jídlo jen pár týdnů a pak se zase odbývat.

Vytrvalost se vyplatí: Pevné nehty a vlasy vždy platili za důkaz vitality a zdraví.  .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden