Můj čas na kafíčko

Jak potěšíte svojí duši?

Toužíte dostat se do klidu? Naučte se vstoupit se zavřenýma očima sami do sebe. Meditace je velmi stará technika, která vám pomůže pocítit vnitřní klid a harmonii. Když ji zvládnete, budete vyrovnanější. Poradíme vám, jak se dostat do stavu blaženosti.

Prodýchejte se k pocitu harmonie

1. Pohodlně se posaďte, uvolněte tělo a nechte hlavu poklesnout na prsa. Zhluboka se 3krát nadechněte a vydechněte. Vraťte se do vzpřímené polohy a zvraťte hlavu dozadu. Naklánějte hlavu co nejvíc vlevo a pak vpravo a stále zhluboka dýchejte. Vraťte se zpět do vzpřímené polohy. Nechte hlavu klesnout dopředu, poté ji 3krát otočte dokola proti směru hodinových ručiček a vraťte se zpět do vzpřímené polohy. Opakujte vše, ale otáčejte hlavou 3krát doprava.

2. Vdechujte nosem krátkými, ostrými vdechy, dokud nemáte plné plíce vzduchu. Potom zadržte na okamžik dech a poté prudce vydechněte. K výdechu přitom vydejte zvuk HA. Proveďte to 3krát za sebou. Pomalu plně vdechujte pravou nosní dírkou a vnímejte, jak se vám přitom rozšiřuje žaludek. Zadržte na okamžik dech. Potom zase pomalu vydechujte pusou a sledujte, jak se žaludek zmenšuje. Opakujte 3krát. Pokračujte s cvičením, tentokrát s levou nosní dírkou a vydechujte pravou. Opakujte 3krát. Nyní se soustřeďte na své myšlenky, dokud si nepředstavíte své tělo uzavřené v bílém světle. Vnímejte úžasnou světelnou energii nabíjející vaše tělo.

3. Teď se soustřeďte na prsty u nohou. Přikažte jim, aby se uvolnily. Ať se únava a napětí rozpustí. Opakujte tento postup s bříšky u nohou, klenbou nohy, patami, kotníky, lýtky, koleny, slabinami, hýžděmi, páteří, hrudníkem, horní a dolní částí paží, zápěstím, dlaněmi, krkem, hrdlem, bradou, čelistmi, očima, temenem. Při postupu vzhůru nechte uvolněný každý sval. Techniku uvolňování uzavřete do nitra svého třetího oka mezi svým obočím. Nechte se unášet uvnitř nahoru k vyšší moci.

4. Pro pocit harmonie je nutné, abyste probudila nejen své tělo, ale i své vědomé já. Nejprve se vědomě začnete oddalovat od třetího oka, nasměrujte je z čela na temeno hlavy, oči, čelisti, bradu, hrdlo, krk, dlaně, zápěstí, paže, ramena, hrudník, páteř, hýždě, slabiny, kolena, lýtka, kotníky, paty, klenbu nohy s bříšky prstů, projděte všechny části těla. Přikažte každému svému svalu, aby se probudil zdravý, odpočatý a zcela svěží. Budete příjemně překvapeni, jak skvěle se budete po správné meditaci cítit.

Uvolněte se, odpoutejte se od reálného světa a zavřete oči...

Obklopte se ochranným bílým světlem

1. Meditační pozice by měla být pohodlná. Vypněte telefon a posaďte se na pohodlnou židli dozadu, nohy by měly být rovně na podlaze. Zaposlouchejte se do hudby a přitom se několikrát zhluboka nadechněte a vydechněte. Po chvíli se v duchu nechte obklopit bílým světlem, které vás chrání. Představujte si, že stojíte na dřevěném mostě nad klidným jezerem. Všechny své starosti a bolesti hoďte do vody a pozorujte, jak se nad nimi hladina uzavírá. To je symbolické osvobození, které říká vašemu podvědomí o odpověď na vyřešení svého problému. Poté most přejděte na druhou stranu a vše nechte za sebou.

2. Pokračujte v meditativní cestě. Představujte si, že jste se ocitli na louce za můstkem, procházíte trávou a květinami, před vámi protéká potůček. Stinné stromy se linou kolem louky. Procházejte se po louce, naslouchejte šumění trávy, klidu louky a čerpejte z ní pohodu a harmonii. Možná uvidíte lidi a duchy přírody. Chcete-li s nimi mluvit, můžete. Dokud zůstanete klidní a nebudete naléhat, budete mít při meditaci jasné vodítko.

3. Pokud se budete vědomě příliš namáhat, abyste slyšeli a viděli to, co sami chcete, budete přijímat pouze signály ze svého vědomí. Při meditaci komunikujete s astrálním světem. Proto je také možné, že vám některé bytosti mohou nahnat strach nebo vám budou nepříjemné. Pokud by se vám to přihodilo, v klidu přivolejte své ochranné bílé světlo a normálně odejděte. Prostě si jen uvědomte své tělo a otevřete oči. Pamatujete si, že při meditaci čas vůbec neexistuje.

Představte si, že jste se ocitli na louce, jdete trávou a zalévá vás slunce..

Najděte zdroj, kde se cítíte šťastná

Vizualizace je schopnost přesně si představit určitou věc, osobu, zvíře, nebo situaci do nejmenšího detailu. V mysli si utvoříte představu, která po chvíli nabude do trojrozměrného objektu a později uvede události, situace a lidi do pohybu tak, aby se vaše představa udála i v reálném světě. Cvičení jsou vhodná navečer, když už máte klid. Pohodlně se posaďte a představujte si, co chcete, aby se stalo. Soustřeďte se a pokuste se na nic nemyslet. Snažte se zachytit každý detail, který uvidíte. Asi po pěti minutách zavřete oči a snažte si obraz přenést do své mysli. Pokud se vám podaří myslet jen na obraz, který jste si vytvořili bez toho, aby vás něco rozptylovalo, jste u cíle. Pokud toho nedosáhnete hned, zkuste to trpělivě znovu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden