Můj čas na kafíčko

Jak poznáte nekvalitní oblečení?

Pokaždé když přijdete domů s novým oblečením, po pár minutách zjistíte, že má nějakou vadu? Příliš se mačká? Nebo knoflíky nepasují do dírek? Poradíme vám několik triků, díky kterých si už z obchodu nekvalitní oblečení odnášet nebudete.

Pod světlem

Kupujete si novou halenku, ale nevíte, zdali je z kvalitního materiálu nebo nikoliv a tak se bojíte, že vám vydrží maximálně jednu sezónu? Nastavte ji proti světlu a dejte pod ni ruku. Čím víc bude halenka prosvítat, tím méně kvalitní je. Silnější materiál vydrží samozřejmě mnohem déle.

Mačká se?

Nerada žehlíte? Pak vyzkoušejte přímo v obchodě, zdali se mačká, či nikoliv. Malý kousek látky pár vteřin mačkejte v dlaních. Pokud zůstane oblečení pomačkané, pak si buďte jistá, že se častému žehlení nevyhnete.

Neviditelný zip

Správně by zip neměl být vůbec vidět. Samozřejmě pokud není vidět schválně, protože má být na daném kousku oblečení nejvýraznějším prvkem. To ale ve většině případů nemá a tak pozor například na oblečení s květovaným vzorem, na které je viditelný bílý zip. Takto to být rozhodně nemá.

Vzory musí navazovat

Vzorované oblečení by mělo být kvalitně ušité a vzory by měly i ve švech na sebe plynule navazovat. Stejně tak by měla navazovat i našitá náprsní kapsa. Pokud tomu tak není, nejde o kvalitně zpracované oblečení.

Jak na knoflíky?

V neposlední řadě si zkontrolujte dírky na knoflíky. Také se vám často stává, že si pořídíte kabát s úlevou, že všechny knoflíky má pohromadě, ale doma zjistíte, že do jedné či dvou dírek knoflík ne a ne vsunout? Proto nejen hned v obchodě vyzkoušejte, zdali jde knoflík zapnout, ale také jakým způsobem je dírka obšitá. Vlákna nitě by měla být těsně vedle sebe, jedno vedle druhého.

Zkontrolujte lem

Pokud si kupujete šaty, zkontrolujte si, zda jsou na nich lemy dostatečně založené, aby se dal jednoduše prodloužit. Optimálně by měla být rezerva alespoň pět centimetrů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden