Můj čas na kafíčko

Jak poznáte ten pravý parfém pro vás?

Tápete v tom, jak si vybrat vůni, která se k vám bude hodit? Žádný parfém vám nevoní nebo naopak byste si nejraději koupila všechny? Poradíme vám, čím byste se při jeho nákupu měla řídit.

Nikdy ji neroztírejte

V první řadě dejte vždy na vlastní vkus. Buď dáváte přednost ovocným vůním nebo květinovým, silnějším nebo naopak jemnějším. Jako vodítko použijte v parfumériích papírový proužek, na který si můžete vůni nastříkat. Nezapomeňte si však zkusit parfém či toaletní vodu i na zápěstí! Vůně vždy po kontaktu s kůží dostane nádech jiné esence. Nikdy však voňavku neroztírejte, tím byste její charakteristikou vůni úplně zničila.

Parfém nebo toaletní voda?

Záleží na tom, při jaké příležitosti vůni používáte. Parfém se hodí na večer a společenské události, toaletní voda na běžné nošení a hlavně za teplých letních dnů.

Parfém vám však na kůži mnohem déle vydrží. Toaletní voda vyprchává rychleji. Parfémy jsou samozřejmě dražší, protože jsou díky většímu množství vonných esencí silnější. Rozhodně se vyplatí si za ně připlatit. Na druhou stranu, máte-li ráda svěží, nenásilné vůně, bude pro vás toaletní voda tím pravým.

Parfém nikdy neroztírejte!

Proč voní na každém jinak?

Všichni máme svou osobní vůni, žádný člověk nevoní stejně. Tudíž i když si ten samý parfém nanese na kůži deset lidí, bude vonět desetkrát jinak. Proto nikdy nespoléhejte na doporučení vašich kamarádek. Co na jedné ženě voní sladce a přitom jemně, může na jiné působit jako osvěžovač vzduchu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden