Můj čas na kafíčko

Jak přerušit emocionální kontakt?

Cítíte se po setkání s některými lidmi tak vyčerpaná, jako když vás přejede parní válec? Poradíme vám, jak se nikdy nikým nenechat zbytečně rozhodit!

Někdy se stává, že po rozmluvě s někým jste úplně bez energie. Pohltí vás neodbytné myšlenky, kdy si neustále vybavujete, čím vás ten člověk rozčílil, a tím mu ale posíláte dál svou vlastní energii. Říká se tomu nakažlivý energovirus.

Tak se ale ocitáte na pokraji vyčerpání. Když se vám stane, že se v myšlenkách nedokážete naladit na něco jiného a máte stále dotírající nepříjemné pocity, osvojte si jednu úžasnou techniku, se kterou tyto nesrovnalosti zažehnáte.

Stanovte si hranici

Vyvolejte si v mysli obraz dotyčného, který vám bere sílu. Položte si levou dlaň na střed hrudi, kde sídlí vaše emocionální centrum, a nadechněte se. Nataženou pravou dlaň namiřte proti dotyčnému.

Při tom vyslovte větu: „Tady jsem já a tady jsi ty! Všechna moje energie zůstává plně se mnou a tvoje negativní se ti s plným odrazem vrací k tobě!“ Přitom vydechněte směrem k pravé dlani. Tím vydechujete vaše negativní naladění na dotyčného a přerušujete emocionální kontakt.

Zpátky ke klidu

Praktikujte toto cvičení po všech situacích, kdy se necítíte dobře. Nakonec spojte dlaně na středu hrudi a představte si, jak se vaše energie soustředí do ochranného zlatého vejce, které vás obklopuje a dává pocit bezpečí.

Tímto způsobem se můžete konečně odpojit i od expartnera, který vás štve, od přátel, a dokonce i od zhlédnutého filmu. Podstatou je vrátit se sama k sobě a naladit se na svůj vlastní energetický kanál.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden