Můj čas na kafíčko

Jak přestat důvěřovat lhářům?

Co děláte špatně? Dá se ta horská dráha nadějí a zklamání už konečně zastavit?

Potkáte muže s vírou, že teď už to je určitě ON. A tak city vložíte do rukou chlapa, který s nimi pak ale nelítostně odejde. Proč hladové srdce ženy spolkne cokoli?

Některé ženy stále hledají vinu u sebe, co udělaly špatně, když je chlap opustil. Jenže to vážně není o vás.

Miluji. Lituji, a jak jinak, slibuji

Problém je v něm. Je už takový a zachoval by se tak ke každé. Někteří lháři naslibují hory doly, jen aby vás dostali do postele. Říkají: „Promiň, že jsem minule tak spěchal. Dnes zůstanu déle.

Jen už pojď do té ložnice…“ „Slibuji, že na tebe budu mít víc času. Jen už pojď do té ložnice…“ Miluji. Lituji. Slibuji. To jsou tři nejvýživnější lži pro hladové srdce.

Máte svoji cenu, i když on ji nevidí.

Muž jako balonek

Zkuste přemýšlet o svém srdci. Proč je hladové? Jak to, že mu chybí láska? Kolik lásky dáváte sama sobě? Jak moc se usmíváte? Do jaké míry jste uvnitř opravdu šťastná?

Ženy, které mají dostatečně rády samy sebe, nestojí o muže přelétavé jako pouťové balonky, kteří je při první příležitosti opustí. Zeptejte se sama sebe: Opravdu si přejete muže jako takový balonek, který musíte přivázat, jinak by s vámi nezůstal? Myslíte, že tohle je ale pak láska?

Co chcete a co potřebujete

Život vám nedává to, co chcete, ale co potřebujete. Zlobíte se, proč potkáváte pořád špatné partnery, když je nechcete? Budete je potkávat tak dlouho, jak to budete potřebovat. Život funguje na principu, že opakuje překážky, kterým se vyhýbáte, nechcete je vidět nebo je obcházíte.

Chce, abyste je pochopila a překonala. Život vám nelítostně vrací špatné partnery, kterým dáváte stále nové šance, abyste už konečně pochopila, jakou lekci vám mají předat.

Nikoho nepotkáte jen tak náhodou

Díky nejbolestnějším zkušenostem nejvíc zmoudříte, zesílíte a ponaučíte se. Jen tak už nedopustíte, aby vám do života ještě někdy vstoupil lhář, protože ho už poznáte na sto honů.

A když se naučíte poznávat špatné muže, naučíte se oceňovat ty dobré. Po mnoha ranách a prohrách si pak o to víc dokážete vážit obyčejného chlapa, který vás dokáže milovat, nelhat a neopustí vás.

Krok do tmy

Vždy je lepší vykročit do neznáma než zůstávat tam, kde už není láska. Láska je energie, síla, spokojený život. Proto byste měla myslet nejvíc na lásku k sobě samé. Lidé, kteří si sami sebe neváží, se diví, že si jich neváží druzí.

Jestliže dáváte chlapovi najevo, že nemáte žádnou hodnotu, bude s vámi tak zacházet. A platí to i opačně. Kdykoli jsou lidé opuštěni, připadají si jako bez hodnoty, protože posuzují svou hodnotu podle činů druhých. To je ale nesmysl!

Jen sama vztah nevybudujete

Potřebujete mít vedle sebe správného muže, který je schopen vaši hodnotu vidět. Každý člověk to být nemůže. Správný chlap nemusí být krasavec. Nejdůležitější dary života jsou totiž často zabaleny v těch nejobyčejnějších papírech.

Život vás učí, že tam, kde nic není, nemáte zůstávat. Protože potřebujete pochopit, že sama vztah nevybudujete. Že kvalitní vztah je něco jako dvojkolo. Jeden nemůže šlapat, a ten druhý brzdit.

Sbohem, lháři!

Život je příliš krátký na to, abyste ho promarnila bez lásky. Když někdo nevidí vaši hodnotu, neznamená to, že ji nemáte. Pochopíte to, až když odejdete od špatného partnera a uvolníte tím místo po svém boku pro toho lepšího.

Když se vám drahoušek na rozloučenou bude posmívat, že už nepotkáte nikoho, jako je ON, můžete mu odpovědět: „V to taky doufám!“

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden