Můj čas na kafíčko

Jak přestat myslet na BYVALÉHO?

Neumíte si prostě pomoct. Pořád musíte ve dne v noci myslet na svého EX a tajně přitom doufáte, že se k vám ještě vrátí. Snažíte se zahnat bolest novým vztahem. Nejde to. Máte to, čemu se říká otevřená zlomenina srdce. Jak to zastavit?

Milujete i nenávidíte toho mizeru, co vás opustil . Proklínáte jeho novou známost. Trháte společné fotky. Stále vzpomínáte a směrujete energii  k němu a do minulosti. Nic nebolí tolik jako vzpomínky na štěstí v dobách neštěstí. Bolest z opuštění je nesnesitelná a nutí vás něco změnit.

A tak se rozhodnete, že bolest srdce musíte přebít někým jiným a vytlouci klín klínem. Jenže dokud neuzavřete svou minulost, nemůžete mít ani šťastnou budoucnost. Po rozchodu jste celá bolavá a poničená.

Když do života přijde nový muž

Musíte se nejdřív srovnat, oprášit hodnoty, na které jste během vztahu zapomínala, najít znovu cestu ke starým přátelům, koníčkům i k sobě samé. Zkrátka obnovit všechno, co vás vždycky dělalo šťastnou. Pak bolest srdce přejde.

A potkáte nového muže, který je po rozchodu už dlouho a už nechce, být sám. Protože má v sobě, dost lásky a chce ji dát právě vám. Chce s vámi sdílet radosti i starosti, pomáhat vám a chránit vás.

Proč nemůžete hned milovat

Konečně vás někdo zase hýčká a vy znovu zažíváte pocit přijetí a pohádku. Nabíráte ztracenou sílu. Opět se usmíváte. Vidíte, kolik toho pro vás nový partner dělá, vnímáte, že by vás nejraději na rukou nosil. Chtěla byste ho milovat, ale… nejde to.

Cítíte, že ve svém srdci máte pořád ještě obsazeno. Uděl prvního muže, kterého potkáte, bývá často v tom, že vás jen převeze z bolestného vztahu z minulosti do vaší budoucnosti. Ale sám pak zůstane v loďce. Jako převozník. Srdce, které není doléčené a zhojené, není schopné se otevřít a zahořet pro novou lásku.

Uzavřete svou minulost

Jak poznáte, že ještě nejste na nový vztah připravena? Z vašeho objetí, které je chladné, odosobněné. Z vašeho pohledu, který se nechce setkávat s očima druhého, jako by se vaše mysl toulala jinde a styděla se přiznat si to.

Ze slov, kterým chybí hřejivost, jako by šlo jen o fráze, aby se neřeklo, protože nejdou od srdce. Z neustálého vzpomínání na minulý vztah, z neschopnosti se odpoutat od bývalého.

Přijměte to, co se stalo

Křičte a plačte, když potřebujete dostat bolest ze sebe ven. Pokud se pořád ještě motáte v předchozím vztahu, buďte k druhému upřímná a řekněte mu to.

Jen tak vám může být nablízku a dát vám svou podporu, abyste mu mohla složit hlavu na rameno, pokud chce. Když si nejste jistá, jestli vaše citové zmatky ten druhý chápe, řekněte mu o nich. Snažte se nemít domněnky. A to, čemu nedokážete porozumět, se snažte alespoň přijmout.

Kde je klíč k vašemu srdci?

Nespěchejte na sebe. Zlomenina, jejíž léčení se ukvapí, ve špatném počasí znovu zabolí. Rány, které ve vás zanechal váš bývalý, se oživí, pokud do stejné rány stále rýpete.

Takže jestli vás váš EX podvedl, pak jakýkoli společný znak, kdy vašemu novému partnerovi třeba cinkne SMS, zdrží se v práci nebo se za někým ohlédne, ve vás vyvolá okamžitě staré pocity ohrožení. Začnete se bát, že nový muž je stejný jako bývalý. A nevyhnutelně budete směřovat ke stejnému konci.

Dopřejte si čas na uzdravení

Pokud nemáte uzavřený předchozí vztah, dopřejte si to nejcennější, co máte: čas! Aby uzavřel dveře do vaší minulosti. A to není krátká, rychlá ani snadná cesta. Očekávání je zločin, který pácháme na druhých, a zklamání trest, který následně vykonáváme na sobě.

Otevřená zlomenina srdce, tak jako žádná jiná zlomenina, se neřeší rozchozením. Naopak, vyžaduje klidový režim. Čas na regeneraci a doléčení. Myslete na to!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden