Moje sladké tajemství

Jak přežít bolestnou zradu?

Změna začíná v hlavě

Kdykoliv vaši mysl ovládnou emoce, neexistuje logika. Máte pocit, že jste všechno ztratila, i když po odeznění emocí záhy pochopíte, kolik jste vlastně získala. Možná máte pocit, že kvůli té zradě náhle nemáte žádnou cenu a hodnotu, ačkoli tu novou vlastní cenu brzy najdete.

Když od vás odejde chlap, se kterým byste ve svém životě dál jen ztrácela čas, váš život se změní k lepšímu. Jakou změnu ale musíte udělat ve své hlavě, abyste to zvládla?

Chceš odejít? Tak si běž!

Každý má právo na vlastní rozhodnutí, za které nese odpovědnost.

Možná partner udělal chybu, ale to je jeho věc. On tu chybu zaplatí. Otevřete mu dveře: Chceš jít? Tak si běž!

Ve správném vztahu nejsou mříže ani okovy. Správný vztah se pozná naopak. Ten pravý partner pro vás není ten, který s námi dokáže žít, ale ten, který nedokáže žít bez vás. Proto se nemusíte trápit tím, zda se k vám vrátí. Pravý muž se nikdy nevrací. Pravý muž od vás totiž nikdy neodejde.

Místo pro někoho lepšího

Připadáte si odkopnutá a nežádoucí. Jenže kdyby tolik nekřičely vaše emoce, slyšela byste i rozum, který říká: To, jak se k vám chlap chová, neříká nic o tom, jaká jste vy, ale jaký je on! Každý protrápený den navíc je nevratnou ztrátou, když vás ten druhý odsoudí k životu ve lži, a falešné představě.

Proto je velkým ziskem, pokud se zachová fér, přizná barvu, odejde a vytvoří místo pro někoho lepšího. Tím vám zachrání zbytek toho, co byste s ním ztratila: Čas!

Ztráta může být zisk

Poznat pravdu, jak málo pro druhého znamenáte, vybřednout z naivních představ, to je váš zisk.

Každý si uvědomí hodnotu toho, co měl, až když to ztratí. Když budete toužit, aby se k vám vrátil, ptejte se sama sebe: Potřebujete člověka, který vás nelítostně zradil? Který nechce řešit podstatu problému, ale od problému utíká? Který nevidí, co pro něj znamenáte? Pochopíte, že bez něj jste šťastnější. A jemu naopak dojde, že ztratili on. Ne vy!

Chlapa dělá odpovědnost

Každý z nás dělá chyby. Jenže jako chybu to začne vnímat až se zkušeností, kterou tímto činem získá. Ten čin mu totiž ukáže, kam vede.

Přátelit se dál s partnerem, který nás opustil, sice jde, ale nesmí svou chybu opakovat. Zralý člověk tutéž chybu neudělá dvakrát. Chyba, kterou chlap udělá podruhé, už totiž není chyba, ale jeho volba a rozhodnutí.

Jeho činy ukážou, jestli se ponaučil ze svých chyb, nepakuje ji a jestli si zaslouží vaši důvěru. Nezasloužíte si trpět Vztah nedělají dojmy a domněnky, ale činy. Činy jsou fakta. A fakta ve vztahu jsou prostá: Koho zajímáte, ten si na vás čas najde.

Kdo vás chce vidět, ten si vás vyhledá. Kdo vás chce slyšet, ten vám zavolá. Všechno ostatní jsou řeči. Nezasloužíte si dopisovat čárku tam, kde už ten druhý udělal tečku.

Nezasloužíte si trpět

Zasloužíme si být šťastná. Ale to jde jen s člověkem, který vás opravdu miluje. A právě pro něj máte teď, když jste se konečně zbavila toho bídáka, místo. A věřte, že nová láska přijde!.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden