Můj čas na kafíčko

Jak přežít rozchod s potížistou?

Pokud je váš partner konfliktní a problémový typ, který se rád hádá a musí mít ve všem navrch, rozchod nebude procházka růžovým sadem. Poradíme vám, jak vše zvládnout! U většiny lidí čas emoce obrousí.

Ovšem potížisté touží po pomstě hodně dlouho. Jejich touha vyjít z rozchodu jako ten lepší, ho bude pronásledovat dlouho. To nejhorší přijít nemusí. Ale buďte na to připravená. Když vztah skončí, mají na tom podíl oba dva. A když si své chyby přiznáte, můžete se teprve pohnout dál. Řekněte to své kamarádce, ale rozhodně to nepřiznávejte svému protějšku. Dáte mu tím totiž do ruky zbraň. Náhle to budete vy, kdo za všechno může.

Doufáte, že se časem uklidní?
Cítíte se unaveně? Zítra budete v jeho očích "frustrovaná žena neschopná se postarat o děti". Máte jiný názor na výchovu? Bude to vnímat jako hrozbu, kterou je třeba za každou cenu odrazit. Snažit se spolupracovat s konfliktním mužem znamená dávat mu další šance k boji. Zapomeňte na společné oslavy narozenin dětí. I když se vám zdá, že o to dítě ochuzujete, chráníte ho před mnohem horšími věcmi: Před otevřeným bojem, v němž dítě bude manipulováno a bude v něm fungovat jako rukojmí.

Konfliktní muži milují hádky
Využijí každou příležitost, aby vyvolali konflikt. Budou se hádat před dětmi, očerňovat vás před nimi, i vašimi přáteli. S laskavostí nic nesvedete. Na ně platí opak: Sdělujte jim jen nejnutnější fakta a omezte osobní kontakt. S některými lidmi se prostě nevyjednává. Nadávejte mu najevo to, co cítíte. Cokoliv řeknete, bude použito proti vám.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden