Moje sladké tajemství

Jak přichystat lékárničku na léto?

Opalovací oleje a krémy

V souvislosti s opalováním se často mluví o tom, že dlouhodobý pobyt na slunci není zdravý. V létě a obzvlášť na dovolené se mu ovšem nevyhnete. Je proto třeba dodržovat všeobecně známá pravidla, jako mazat se ochrannými prostředky, vyhýbat se nadměrnému slunění v poledne a používat pokrývku hlavy.

Jedete-li na dovolenou, zabalte si do kufru kvalitní opalovací přípravek s vysokým ochranným faktorem proti účinkům ultrafialového záření a na jeho použití nešetřete.

Gely na spálenou pokožku

Buďte připravená i na situaci, kdy to se sluníčkem přeženete a spálíte se. Nezapomeňte si přibalit přípravek na sluneční spáleniny, který přinese pokožce úlevu, zmírní podráždění, zklidní ji a příjemně zchladí.

Léky na nevolnost a otoky

Na dovolené vymění řada z nás stereotyp všedních dní za aktivní poznávání nové země v atraktivním prostředí. S tím souvisí i cestování, které ne každý dobře snáší. Aby cesta autem, autobusem, letadlem nebo lodí probíhala příjemně, je dobré si vzít s sebou prostředky proti nevolnostem, zejména zvracení a nasadit je s patřičným předstihem. Jestliže trpíte na otoky nohou, připravte se na to, že se tyto potíže v horku při delších cestách také mohou objevit.

Pomoc při trávicích potížích

Ani když se konečně ocitnete ve vytoužené zahraniční destinaci, potíže nemusí skončit. Takzvaná cestovatelská zácpa a její opak, úporný průjem, nejsou zdaleka ničím výjimečným.

Proto si do své lékárničky přidejte nejen probiotika a prebiotika, ale i lehčí projímadla, která seženete ve formě tablet, čípků, kapek nebo čajů.

Přípravky na alergie a repelenty

Parádní dovolenou hlavně u vody a v lese umí nepříjemně zkomplikovat dotěrný hmyz.

Když vás poštípe, může to mít nejrůznější průběh – od svědivých pupínků až po závažné alergické reakce.

Víte-li, že právě toto u vás hrozí, nezapomeňte na antihistaminika, která mohou zachránit i život po hmyzím bodnutí. Klasickým alergickým reakcím na pyl nebo sluneční paprsky můžete zabránit použitím protialergických očních kapek nebo nosního spreje.

Před nepříjemnými štípanci od komárů a ovádů se můžete chránit pomocí repelentů. Výbava při úrazech Zejména, pokud vyrážíte na dovolenou i s dětmi, nezapomeňte si další prostředky, které vám mohou ulehčit nepříjemné situace.

Časté a nezvyklé pohybové aktivity během letní dovolené vedou k tomu, že dochází k různým poraněním, jako je pohmožděné zápěstí nebo vyvrtnutý kotník. Existují přípravky, které pomáhají odstraňovat otoky a pomůžou i při potížích s křečovými žilami.

Na odřeniny je pak vhodné použít náplasti, před tím místo očistěte a vydezinfikujte. V některých případech můžete obvázat ránu sterilním obvazem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden