Můj kousek štěstí

Jak přišli k pohádkovému jmění?

Luděk Muznar (83), Jana Hlaváčová (78), Bára Munzarová (44)

Z herce Luďka Munzara (83) se stal ze dne na den milionář! Zdědil totiž velký činžovní dům v Praze na Vinohradech, se kterým má své úmysly. A to i přes to, že si to jeho sestřenice, které dům patřil, rozhodně nepřála.

Známý herec, představitel Jakuba Skláře a držitel ceny Thálie za celoživotní dílo Luděk Munzar (83) dostal před časem parádní dárek. Do klína mu spadl čtyřpatrový činžovní dům se sedmnácti byty na pražských Vinohradech v hodnotě šedesáti milionů korun, který patřil od devadesátých let, kdy ho získala zpět v restituci, jeho sestřenici Aleně Munzarové (křížek 89). S Luďkem, jeho ženou Janou Hlaváčovou (78), dcerou Bárou (44) ani s jejím partnerem Martinem Trnavským (46) se prý ale nikdy moc rádi neměli, proto bylo překvapením, že bude herecká část munzarovského klanu dědit. Když Munzarova sestřenice, která trpěla na sklonku života Alzheimerovou chorobou, loni v zimě zemřela, začaly se dít kolem domů na Vinohradech podivuhodné věci.

4005-ludek-munzar-bara-munzarova-martin-trnavsky-antonin-prochazkab

Závěť byla anulována

„Paní Munzarová si vysloveně nepřála, aby dědil její bratranec Luděk Munzar, jeho žena Jana Hlaváčová a jejich děti,“ zdůrazňuje ve své výpovědi právník zesnulé Aleny Munzarové, který ji až do její smrti zastupoval. „ V roce 2000 sepsala vlastní rukou žádost,“ dodává právník Kopecký, který se měl právě podle závěti stát jediným právoplatným dědicem i správcem inkriminovaného domu. Když však stará paní onemocněla Alzheimerem a začala být nesvéprávná, zažádal její bratranec Luděk Munzar o její opatrovnictví, a soud mu vyhověl. „ Pan Munzar jako opatrovník pak podal na soud návrh, aby byl dům bezúplatně vložen do nadace nesoucí jméno Aleny a Luďka Munzarových, která je ovládána výlučně hercem, jeho dcerou Barborou a jejím partnerem Trnavským, “ mluví o podivných praktikách populárního herce právník Kopecký.

Chce se zbavit nájemníků?

Jak se však ukazuje, dědictví po bohaté sestřenici nebylo zas tak dokonalé. Dům plný nájemníků vyžaduje rozsáhlé rekonstrukce, do kterých se Munzarovi pustili už zhruba před rokem a které stále ne a ne skončit. Nové kompletní rozvody elektrického vedení, odpady a další náročné stavební úpravy však z domu, který býval příjemným místem pro život, vyhnali už téměř všechny nájemníky. „Prokopali se nám stropem do kuchyně!“ stěžuje si stará paní, která v domě už roky přebývá. „Pan Munzar mi řekl, že když se mi to nelíbí, mám se odstěhovat,“ říká zase postarší pán z vedlejšího bytu. Podle všeho se tedy zdá, že hodlá Munzar z obyčejných nájemních bytů v jedné z nejvyhledávanějších pražských lokalit vybudovat lukrativnější komerční prostory. V přízemní části domu to tak už udělal – sídlí zde potravinářský obchod, který dobře vydělává. A Munzar se netají ani tím, že na řadu prý nyní přijdou půdní prostory. Na jejich pronájmu tak asi zase trhne pořádný balík. Jeho zesnulé sestřenici Aleně by se to zřejmě vůbec, ale vůbec nelíbilo.

.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden