Moje sladké tajemství

Jak prospívá lymfodrenáž?

Lymfodrenáž je lehká masáž lymfatického systému, která urychluje tok lymfy a tím podporuje látkovou výměnu v organismu.

Odpadní látky se tak z těla odplavují rychleji, nedochází tak k jejich hromadění a vy se cítíte výrazně lépe už po první proceduře. Je pomocníkem při otocích i kosmetickém vylepšení vzhledu.

Lymfatické cévy jsou součástí imunitního systému. Odpovídají za sběr a odplavování odpadních toxických látek z těla. Jsou dva druhy lymfodrenáže, manuální a přístrojová.

Manuální lymfodrenáž

Je soubor speciálních, jemných a pomalých hmatů, které aktivizují podkoží a lymfatický systém. Provádí se pod určitým tlakem dle fyziologie lymfatického systému.

Probíhá tak, že odborník tzv. „otevře“ lymfatické centrum v oblasti krku a hrudníku a pokračuje na periferie. Trvá obvykle 1–1,5 hodiny, celotělová i 2,5 hodiny. Terapeut se povrchu těla dotýká jemně. Efekt lymfodrenáže je okamžitý.

Přístrojová lymfodrenáž

V ideálním případě by měla být používána pouze jako doplněk manuální techniky. Využívá se spíš ke kosmetickým účelům – zlepšení průtoku lymfy, redukce celulitidy, detoxikace organismu atd.

Přístroje pracují s postupující tlakovou vlnou a v naprogramovaných intervalech. Tohoto ošetření spíš pak využívají nejčastěji ženy, které chtějí redukovat celulitidu a zmenšit obvod problematických partií těla.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden