Můj čas na kafíčko

Jak rychle zhubnout do plavek?

I na poslední chvíli před dovolenou se dá zapracovat na zlepšení vaší postavy. Ptáte se jak?

Tak to je klasika. Do dovolené na slunečné pláži vám už zbývá jen pár týdnů a vy chcete za každou cenu vypadat co nejlépe. I když už na zdlouhavé cvičení a diety není čas, poradíme vám, jak to udělat, abyste si připadala krásnější.

Nejen cvičením totiž můžete za pět minut dvanáct vyrýsovat alespoň trochu svoji postavu. Můžete na to jít hned několika způsoby. Například skrze jídlo a pití tím, že malinko poupravíte svůj jídelníček. Podobně celkový efekt zdokonalíte také tím, že se vám podaří vypnout pleť. Možností je hned několik a je jenom na vás, kterou z nich si vyzkoušíte. Tak se pusťte do experimentů, které vám přinesou krásu a celkově lepší pocit sama ze sebe.

1. „Odkyselte“ si svoje tělo

Možná si říkáte, proč je právě tohle důležité. Ale zakyselený organismus daleko hůře odbourává tuky a to je právě to, co teď potřebujete nejvíce. Odkyselení docílíte tak, že vynecháte alespoň týden před dovolenou ze svého jídelníčku kávu, sladkosti a bílé pečivo, které obsahují cukry a mouku. Příjemným přídavkem je také to, že si díky této lehké detoxikaci budete připadat daleko více fit.

2. Zbavte se přebytečné vody v těle

Říká se, že byste denně měla vypít dva až tři litry vody. Hlavně v letních měsících, kdy se potíte. Nepokoušejte se to ale za každou cenu strhat večer. To, co jste v průběhu dne nestihla, nechte raději zase na zítřek. Čím více ale budete pít, tím více zadržené vody ze sebe dostanete a budete si připadat štíhlejší. Ideální variantou je například neslazený kopřivový čaj.

3. Pozor na to, co jíte!

Hubnout neznamená trpět hlady. K obědu si například můžete dopřát velkou porci zeleninového salátu. Rajčata a okurku obohaťte nějakou listovou zeleninou, jako je špenát, rukola nebo polníček. Pak už stačí jen talíř dochutit jemným sýrem, olivovým olejem, citronovou šťávou či jablečným octem. A jak zmást svoje chutě, když budete mít opravdu abstinenční příznaky po něčem hutném, co vás zasytí? Vyzkoušejte zralé avokádo. Jeho máslová chuť vás jistě ohromí. Kromě toho dostanete do těla velké množství vlákniny a bílkovin. Vyhnout byste se naopak měla především glutamátům, které dochucují jídla, podporují chuť k jídlu a vás tak nutí jíst více, než je zdrávo, a tím pádem i nezadržitelně přibírat. Podmínkou je  i správné a pravidelné vylučování. Proto se více než kdy předtím zaměřte na takové pochutiny, které podpoří vaše trávení.

4. Jak povzbudit vaše trávení?

Čím si rozhodně uděláte největší službu? Jsou to například sušené švestky nebo sušené fíky. Sáhněte po nich hlavně v případě, když dostanete chuť na něco sladkého. Pokud spíš dáváte přednost tekutým potravinám, sáhněte třeba po mrkvové šťávě či salátu z čerstvého zelí.

TIP:  Slaná zeštíhlující lázeň 

Proti váze můžete bojovat také ve vaně. Stačí si jen koupit sůl z Mrtvého moře, napustit si plnou vanu vody, která by měla mít minimálně 37°C, a vydržet v ní ležet alespoň čtvrt hodinky. Nejen, že si v lázni krásně odpočinete, ale přírodní slaná voda pomůže vašemu tělu něco málo přirozeně zhubnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden