Moje šťastná hvězda

Jak se chránit před sluncem

Nejen v letních měsících dostává naše kůže zabrat. Je vystavena slunečnímu záření, a tak se často stává, že se spálí.

Nepodceňujte ochranu před slunečním zářením a zaměřte se na ochranu pokožky. Uvidíte, že její stav se zlepší, budete dobře vypadat, ale dobře se budete i cítit.

Typ pleti

Je důležité pamatovat na to, že lidé se světlou kůží, světlými vlasy a většinou i modrýma očima mají větší sklony k tomu, že jejich pokožka na sluneční záření reaguje zrůžověním. Naopak lidé, kteří mají tmavé vlasy i oči, jsou většinou na sluneční záření lépe uzpůsobení. Avšak i lidé s tímto fototypem by neměli podceňovat ochranu.

SPF faktor

Jako ochrana před slunečním zářením by kromě vhodně zvoleného oblečení měly sloužit opalovací krémy. Tzv. SPF faktor udává ochranu před slunečním zářením. Vždy je lepší zvolit vyšší ochranný faktor.

Jak často

Hodně lidí mazání opalovacím krémem podceňuje a maže se například jen jednou denně. Pokud jste celý den na sluníčku, mažte se každé dvě hodiny. Ochranná bariéra se obnoví. Důležité je i množství. Neplatí čím více, tím lépe. Je důležité, aby mazání bylo opakované v tenčích vrstvách.

Kde se mazat

Nezapomeňte, že vaše kůže je vystavena slunečnímu záření i pod plavkami, pokud jste tedy například u moře, namažte se i na těchto místech. Důležité je namazat například i ušní lalůčky nebo nárty, a to i když máte celý den obuté sandály. Namažte si i pihy, a to vyšším faktorem, nejlépe 50+. Pozornost věnujte i rtům.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden