Moje chvilka pohody

Jak se dostat z krize ven

Život nám někdy připraví takové rány, že se s nimi musíme doslova poprat. Jak?


Zastavte se a zkuste vnímat špatný konec jako příležitost k novému začátku.


Jak začít znovu


Čím dříve se odrazíte ode dna, tím lépe pro vás. Nechte starou práci, bývalého přítele i nevydařený projekt za sebou. Postavte se znovu na startovní čáru a zkuste si uvědomit, co si z celé situace odnášíte pro sebe. Přestože se vám v jedné nebo více oblastech života zrovna dvakrát nedaří, vždy je zde něco, na co můžete být hrdí. Přestaňte brát pevné zdraví, schopnost něco sám opravit nebo dobré vztahy se sourozenci jako samozřejmost. Sepište si seznam věcí, které se vám povedly a buďte za ně vděční.


Nelitujte se a nestěžujte si

Přestaňte se litovat a berte život takový, jaký je i se všemi výzvami. Klidně se vypovídejte přátelům, ale všeho s mírou. Dostaňte ze sebe své negativní pocity a potom se začněte dívat dopředu. Jenom proto, že se vám zrovna nedaří, nemusíte vidět všechno černě. Přestaňte sami sebe ponižovat myšlenkami na všechno, co děláte špatně. Zároveň nepropadejte pocitu, že za vaše neštěstí můžou všichni kromě vás. Naučte se být trpěliví a laskaví, ne nepřátelští k sobě a světu okolo. Pokud se budete donekonečna babrat ve starých poslaných zprávách, společných fotkách, nehnete se z místa. Přestaňte řešit co bylo a zaměřte se na přítomnost. Tu totiž na rozdíl od minulosti můžete změnit.

Přijměte pravdu, ať je jakákoliv Sice to nechcete slyšet, ale třeba jste skutečně přišli o práci proto, že jste na ni nebyli dost dobří. Nebo jste se dostali do dluhů, protože neumíte hospodařit s penězi. Žádný učený z nebe nespadl a proto berte každou prohru jako příležitost se poučit, co můžete v nové práci udělat lépe a kdo vám může poradit sestavit rodinný rozpočet?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden