Můj čas na kafíčko

Jak se můžete zbavit trémy?

Čeká vás důležité setkání nebo rande s novým mužem, trémou vám buší srdce a začíná se svírat krk? Nebojte se, jsme tady a pomůžeme vám.

Předem si představte všechny možnosti

Nemučte se strachem, jak celá situace, která vás nervuje, dopadne. Představte si předem všechny možné varianty a v duchu je všechny prožijte předem. Pak nebudete v šoku a panice, protože se na to už připravíte předem.

Rozdělte si své úkoly a práci na tak malé kousky, že se bude zdát až směšně snadné některý z nich splnit. Budete mít pocit, že se hýbete z místa, a uvěříte, že na daný úkol v pohodě stačíte.

Jak zůstat v klidu i uprostřed bouře?

Praktický způsob, jak se naučit zůstat klidná, i když vás čeká náročný okamžik, je naučit se vnímat celé své tělo. Vstaňte každých devadesát minut, napijte se vody a protáhněte se.

Také se rozhlédněte kolem sebe. Říká se, že tak, jak vypadá prostor kolem vás, tak to vypadá i ve vaší hlavě. Proto je dobré udělat si pořádek kolem sebe.

Vnímejte svůj pravidelný dech a celé tělo

Když cítíte strach a trému nebo když mluvíte s lidmi a náhle vám vypadne nit souvislostí a potřebujete najít pevný bod v sobě, zaměřte se na pevné místo na svém těle. Ideální jsou prsty u nohou. Uvědomíte si, že stojíte pevně na zemi.

Vrátí vám to soustředěnost a donutí vás to projet celým tělem, než se dostanete k prstům. Prociťte každý prst zvlášť. Zastaví to splašené myšlení a vám to dá potřebný klid a pocit, že máte zase situaci pod kontrolou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden