Můj kousek štěstí

Jak se začít více hýbat a netrpět při tom?

Proces hubnutí začněte tím, že do svého života zařadíte více aktivit. Každý sebemenší pohyb se  počítá a přispěje ke spalování většího množství kalorií.

1. Více choďte!. Vystupte z dopravního prostředku o jednu zastávku dříve a do cíle dojděte pěšky. Udělejte si na to čas, nic vás to nestojí, a efekt bude brzy znát. Odrazí se to nejen na vaší linii, ale také na vašem zdraví. Nejezděte také pokud možno výtahem, ale používejte schodiště.

2. Veškeré domácí práce, jako je odklízení sněhu, práce na zahradě, hrabání listí, luxování nebo vytírání podlahy vás rozpohybují. Neberte ji jako nutné zlo, ale jako sport. Kromě lepší kondičky si dáte byt do pořádku.

3. Pohybujte se, když telefonujete. Nestůjte nebo neseďte na místě, ale choďte sem a tam. Samozřejmě ne všude je to možné, ale využijte každé vhodné příležitosti k pohybu.

4. U oblíbeného seriálu si zacvičte, stačí jen lehké cviky, ale neseďte jenom. Občas vstaňte a při sledování televize se po pokoji projděte.

5. Pokud vám to zdraví dovoluje, pořiďte si gymnastický míč a seďte na něm. Míč vás nutí sedět rovně, takže vás nebudou bolet záda.

6. Udělejte si seznam všech pohybových aktivit, které jste za den vykonali. Pokud zjistíte, že většinu vašeho času zabere sezení, pak se tento nešvar snažte změnit. Promyslete, které další činnosti můžete dělat za pohybu Vytvoření zdravého životního stylu nemusí vždycky znamenat drastické změny. Naopak, právě ty drastické vedou skoro vždy k selhání. Časem zjistíte, že za každou změnu, byť malou, budete bohatě odměněni.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden