Moje sladké tajemství

Jak se zbavit chloupků?

Každá z nás chce mít pokožkou jemnou a bez chloupků. Jakou cestou se ale vydat, aby procedura byla co nejefektivnější s nejmenším zásahem do organismu?

Mezi depilační metody patří holení, stříhání chloupků nebo narušování jejich struktury. K tomu používáme holicí strojky, žiletky nebo depilační pěny. Epilační technika, tedy vytrhávání chloupků i s kořínky, je prováděna horkým či studeným voskem. V oblibě jsou také epilátory s rotující pinzetovou hlavicí. Trvale můžete chloupky odstranit pomocí laseru.

Břity a holítka

Stará dobrá klasika, která je dnes už za minimální cenu. Chloupků se pomocí holítka zbavíte jednoduše samy doma během pár okamžiků. Velkou nevýhodou holení je ale časté opakování, nejčastěji každý druhý, nejdéle třetí den. Jednotlivé chloupky totiž dorůstají téměř okamžitě, a navíc mohou sílit a tmavnout, a pokud to se žiletkou neumíte, můžete se škaredě pořezat.

Žiletka je rychlá, vosk má delší účinek.

Epilace pomocí laseru 

Nejefektivnější epilace vůbec. Přístroj vysílá světelný paprsek, který je pohlcován pigmentem vlasové cibulky a mění se na teplo. To pak ničí celou cibulku. Chloupek by neměl znovu narůst.

Někdy se však stává, že vlasová cibulka není zničena úplně. V tom případě chloupek naroste znovu, ale jen velmi tenký a krátký. I z tohoto důvodu je třeba laserovou epilaci provést několikrát, než je výsledek dokonalý.

Cukrová pasta

Depilace cukrovou pastou neboli „Body Sugaring“ patří mezi méně bolestivé depilace, přičemž vydrží až jeden měsíc. Cukrovou pastou lze depilovat všechny partie, včetně velmi citlivých částí těla. Výhodou této depilace je, že díky ní lze odstranit i velmi krátké chloupky (1–2 mm).

Kůže se nejprve odmastí speciálním přípravkem. Poté se natře pudrem a depilace může začít. Pasta se nanese na chloupky a následně strhne. S ní i chloupky včetně kořínků. Poté se místo omyje čistou vodou a tím je pasta zcela odstraněna.

Epilace pomocí strojků

Při výběru vhodného přístroje na epilaci je nutné myslet na možné nežádoucí reakce kůže. Při nevhodném ošetření dochází ke vzniku podráždění kůže, která může být suchá, červená, mohou být viditelné stopy po ošetření. Kůže může svědit.

Chloupky mohou na podrážděné kůži následně zarůstat. Velmi důležitá je síla tlaku, aby byly zachyceny i ty nejjemnější chloupky, proto je vhodné vybírat opravdu kvalitní přístroje s regulací tlaku. Po této epilaci byste měla mít na celé 3 týdny od nevzhledných chloupků klid.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden