Můj kousek štěstí

Jak se zbavit pískání v uších

Pískání či hučení v uchu nebo-li tinitus rozhodně nepatří mezi oblíbené stavy. Spouštěčem může být i dlouhotrvající stres, zvuky v uších znepříjemňují život hlavně v noci, lidé nemohou spát a tím pádem jsou unavení a depresivní.

Čas od času to jistě zažil každý, jsou ale tací jedinci, kteří pískáním v uších trpí pravidelně. Jistě by vám řekli, že by kolikrát udělali cokoli, aby se toho pocitu zbavili. Možná budou moci brzy vyzkoušet nový způsob, s kterým přišli britští odborníci.

Léčit hlasitou hudbou?

Kombinace pronikavého zvuku a stimulace nervů prý dokáže pískání odstranit. Při úspěšných testech na krysách byli schopni zastavit pískání v uších stimulací nervů na krku malou elektrodou, přičemž do uší krysám zároveň hrála pronikavá hudba. Tato kombinace podle odborníků "restartuje" mozek jako počítač. Tinitus se těžko léčí. Přírodní medicína může ale být nápomocna. Lze používat bylinky, přírodní přípravky, akupunkturu a masáže.

Vsaďte na hlasy přírody

Omezte kofeinové nápoje, jako je káva a kola. Vyhněte se toniku, alkoholu a kouření. Při vaření méně solte. Když se pokoušíte usnout, pusťte si tichou hudbu nebo poslouchejte tikot hodin. Užívejte jinan dvoulaločnatý v kombinaci s vitamínem E, které mírní příznaky. Pokud se tinitus zhoršuje stresem, více relaxujte a odpočívejte. Tiché prostředí vám rozhodně nepomůže. Nejlepší jsou přírodní zvuky jako šumění moře, ptačí zpěv, esoterická hudba. Méně vhodný je televizor, rádio nebo poslech hudby přes sluchátka.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden