Můj kousek štěstí

Jak se zbavit svědění pokožky?

Svědění kůže je velmi nepříjemný pocit, který může být projevem nejen kožního problému, ale dokonce i celkového onemocnění. Intenzivním škrábáním se může navíc rozdrásat kůže a škrábance se často zanítí.

Kromě kožních onemocnění může být svědění projevem suché pokožky, nadměrného pocení, pobodání komáry, plísňové infekce a také alergie. Strava je dobrá prevence Zkuste se vyvarovat potravinám, které vyvolávají alergické reakce.Pokuste se snížit příjem soli, protože sůl absorbuje vodu, čímž může dojít k suché pokožce, která se také nepříjemným svěděním projevuje. Někdy může dojít k vyrážce a svědění dokonce po vysoké konzumaci vajec a kuřecího masa. Velmi užitečný a účinný na tyto potíže je zejména vitamín C, který pomáhá posílit imunitu. Je vhodné zvýšit příjem listové zeleniny, pomerančů, grepů a citrónů.

Domácí léčba svědění

Mezi nejúčinnější způsob léčby patří domácí pudr. Obvykle je problém zapříčiněn pocením, proto je důležité místo, které se často potí, potřít pudrem. Prach pudru absorbuje pot a tím svědění zastavuje. Jedlá soda a jablečný ocet jsou také účinné. Jablečný ocet naneste na oblast, která vás svědí, k aplikaci stačí použít pouze houbičku nebo žínku a poškozenou oblast jimi natřít.Také šťáva z aloe vera je účinná při všech kožních poraněních, včetně svědění. Rovněž směs z limetkové šťávy a hustého kokosového oleje je účinným lékem v boji proti svědění. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden