Moje chvilka pohody

Jak se zbavit zvířecích chlupů v domácnosti?

Máte doma kočku, psa nebo snad dokonce oba dva? Pak zcela jistě bojujete s chlupy, které jsou snad všude. Určitě proto oceníte pár praktických tipů, jak se jich zbavit...

Silnější vysavače

Přejíždíte vysavačem stále dokola totéž zachlupacené místo a chlupy dál drží? Bitvu se slabým strojem nemůžete nikdy vyhrát. Pořiďte si silnější vysavač, který je speciálně navržen pro domácnost se zvířaty.

Takový vysavač má navíc speciální turbokartáče, různé filtry, také si poradí s pachy a jednotlivé části se dají snadno rozebrat a vyčistit. Při úklidu využívejte všechny nástavce – turbokartáče se sice skvěle hodí k vysávání zamotaných chlupů z koberců, ale podlaze příliš nesvědčí. K jejímu vyčištění jsou lepší parketové hubice s měkkými štětinami.

Lepivé válečky

Každý pes tu a tam vyskočí na pohovku nebo do křesla. Vy nebo návštěva si tam pak sednete a máte rázem zachlupacené oblečení. Proto byste měli mít vždy po ruce lepivé válečky. Stačí pár tahů a chlupy jsou ty tam.

Dobré jsou i gumové kartáče – na rozdíl od válečků nelepí, ale srst z látky sbírají pomocí měkkých výstupků. Chlupy z nich pak jednoduše spláchnete vodou.

Pravidelné vyčesání

Eliminovat zvířecí chlupy a alergeny lze za pomoci speciálních přípravků a pravidelné péče o zvířecí srst. Dobrou prevencí u hrubosrstých psů je trimování, u psů s dlouhými či krátkými chlupy je důležité časté kartáčování.

Tím se zbavíte nejen přebytečných chlupů, ale budete také pravidelně rozprostírat kožní maz po srsti, a tím trochu zmírníte její vypadávání. V době línání vyčesávejte každý den. Během roku pak stačí jednou týdně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden