Moje sladké tajemství

Jak si doma vyrobit šumivou kouli do koupele

Toužíte po něčem extra? Zkuste si doma vyrobit vlastní šumivou kouli a sledujte pak, jak se pomalu rozpouští ve vaně plné vody. I to samo o sobě má uklidňující účinek. A o následné koupeli ani nemluvě!

Co budete potřebovat?

Dva hrnky kyseliny citrónové, čtyři hrnky jedlé sody, dva hrnky kukuřičného škrobu, jeden šálek olivového oleje, deset kapek esenciálního oleje dle vašeho výběru, sušené květy levandule, půl litru vody, pár kapek potravinářského barviva a samozřejmě formičku.

Jak na to?

Všechny suché suroviny smíchejte dohromady, poté přidejte levanduli. S olivovým olejem smíchejte esenciální olej a obě směsi smíchejte dohromady.

Až bude směs hrudkovatět, pomalu přidávejte vodu. A nakonec dejte všemu barvu potravinářským barvivem. Hmotu poté dejte do formičky a nechte zatvrdnout a schnout asi dvacet čtyři hodin.

Tipy navíc

Nebojte se použít ani jiné bylinky.

Recept je stále stejný, jen do něj přidáte kvítky či barvivo dle libosti. Klidně můžete použít i několik barev najednou, ale hmotu budete muset rozdělit na několik částí a ty samostatně obarvit. Potom už si jen užívejte příjemný relax, který si zasloužíte. Dopřejte si ho.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden