Moje chvilka pohody

Jak si poradit s kruhy pod očima

Pro udržení dobrého stavu očního okolí je důležitá pravidelná péče, která zároveň pomáhá předcházet vzniku vrásek.

K té patří používání krémů určených pro oční okolí, vyvážená strava s dostatkem vitaminů a minerálů, pravidelný pitný režim a dostatek spánku.

Dědičnost i stres

Kůži pod očima máme od narození tenčí než jinde na těle. S věkem se dále ztenčuje a současně ubývá podkožního tuku. Jsou tak snadněji viditelné cévy, které propůjčují očnímu okolí tmavší odstín. Vliv na namodralý nádech může mít také zvýšená produkce pigmentu melaninu v očním okolí.

Nejčastější příčinou vzniku kruhů pod očima je genetika, vliv má také časté vystavování UV záření, hormonální změny, nedostatek železa, stres, nadměrná konzumace alkoholu, kouření, špatná životospráva či nedostatek spánku.

Čajové sáčky a masáže

Studené obklady zúží cévy pod kůží, tím zmírní kruhy pod očima, avšak jen na chvíli. Podobný účinek mají i čajové sáčky s černým či zeleným čajem. Masáže očního okolí napomáhají lepšímu proudění krve, čímž se modravé zabarvení redukuje.

Trvalé řešení

Při úbytku tuku s propadlinami pod očima je vhodná aplikace výplně s kyselinou hyaluronovou či aplikace intradermálních nití, které zároveň pomáhají zpevnit jemnou kůži. Existují i laserové metody.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden