Můj čas na kafíčko

Jak si poradit s mastými vlasy?

Nejste sama, kdo den co den bojuje se šamponem v ruce s mastnými vlasy. V takovém případě si nepořizujte ofinu. Za chvíli byste ji měla zplihlou, mastnou a ničemu by to nepomohlo. Čeho se ještě při péči o vlasy musíte určitě vyvarovat?

Co byste rozhodně neměla  dělat, abyste vrátila svojí chloubě – vlasům – její krásu?

1. Každodenní mytí  je spíš na škodu

Jestli si myslíte, že čím častěji si vlasy budete mít, tím budou hezčí, opak je pravdou. Častým mytím se daleko více mastí. Zdravé a pěkné by měly běžně vydržet 2–3 dny. Pokud už po jednom dni opět saháte po šamponu, něco není dobře.

2. Vyberte si ten správný šampon

Většině lidí se mastí hlavně kořínky, ale konečky mají naopak velmi suché. Je to i váš případ? Potom důkladně nanášejte šampon hlavně ke kořínkům a konečky při mytí nechte téměř bez povšimnutí.

3. Kam kondicionér?

Naprosto opačně byste měla pracovat naopak s kondicionérem. Ten by měl přijít hlavně na suché konečky a ke kořínkům byste ho neměla nanášet téměř vůbec. Nepřehánějte to ani s jeho množstvím. Mělo by vám stačit množství jedné lžičky.

4. Než vyjdete ven z domu

Určitě chcete před odchodem z domova udělat pro svůj vzhled maximum. Takže po umytí vlasů sáhnete po fénu či kulmě. Daleko šetrnější je ale nechat vlasy uschnout pozvolna bez sušení. Pokud opravdu spěcháte a není zbytí, nastavte alespoň přístroje na nižší teplotu. Omezit byste měla také další kosmetické vlasové přípravky, které vlasy zbytečně zatěžují, jako jsou laky na vlasy, tvarovací gely nebo vosky.

Když jde do tuhého...

Je potřeba sáhnout po rychlé a účinné pomoci. Tou je suchý šampon. Zapomeňte ale na voňavý bílý prášek, který je na vlasech vidět už na dálku. Ten se používal kdysi. Dnes už existuje suchý šampon ve spreji, který nejen zbaví vlasy mastnoty, ale ještě je částečně nalakuje a ovoní příjemnou čistou vůní podle vašeho výběru. Tento pudrový přípravek vám tak v koupelně rozhodně nesmí chybět. Před odchodem z domu ale nezapomeňte vlasy vyčesat hřebenem. Někdo tvrdí, že byste ho měla použít ihned po umytí, ale to by byla škoda. Stejně vám poslouží až na poslední chvíli. Je to lepší varianta než mokré vlasy spínat do skřipců.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden