Můj čas na kafíčko

Jak si správně odlíčit oči?

Pravidelné odličování by mělo patřit do kosmetické rutiny.

Než si začnete odličovat celý obličej, tak nejdřív začněte u očí. Jinak byste kvůli černým šmouhám z řasenky musela tvář čistit zbytečně nadvakrát.

Dopřejte si šetrnou domácí péči

Pokožka kolem očí je opravdu jemná a velmi snadno se podráždí. Proto se odličujte vždy jemnými vatovými tamponky a příliš netlačte. Pokud nosíte kontaktní čočky, tak je před odličováním vždy vyndejte, jinak může dojít k podráždění či zánětu.

Odličujte se vždy jen vatovými tamponky.

Správné tahy jsou vaším vítězstvím

Tampon napuštěný odličujícím mlékem či vodou přiložte na pár vteřin na zavřené oči na horní víčka. Řasenka nebo linky se tak mnohem lépe rozpustí.

Zvolte dobrou techniku odličování

Líčidla opatrně stírejte směrem dolů, tedy z horního víčka až ke spánkům, dokud vám v ruce nezůstane úplně čistý tampon.

Trápí vás mdlá tvář?

Pak opláchněte oči čistou vodou. Po odlíčení zbavte pokožku mastnoty pomocí pěnicího gelu, který pleť rozzáří, ale zároveň ji nevysuší ani nepodráždí.

Nezapomínejte na závěrečnou péči

A na závěr na kůži kolem očí použijte kvalitní oční krém, který okolí očí zjemní a dodá mu potřebnou hydrataci a je prevencí proti vráskám. Nejlepším pomocníkem je kyselina hyaluronová, která redukuje vrásky a zpevňuje pleť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden