Moje chvilka pohody

Jak si užít oslavu a nemít kocovinu?

Než vyrazíte na párty, dejte si pár skleniček vody. Jednak zaplníte žaludek, takže nebudete mít chuť lít do sebe jednoho panáka za druhým hned od začátku, jednak předem zavodníte tělo. Alkohol totiž organismus vysušuje. Jaké další metody fungují?

1 Najezte se

Před konzumací alkoholu se pořádně najezte něčeho tučnějšího. Tuk totiž zpomaluje vstřebávání alkoholu a oddálí tak případnou „opičku“. Nemusí to být zrovna špek nebo mastný salám, stačí i zeleninový salát zalitý pořádnou porcí olivového oleje.

2 Dopřejte si vitamin C

Dodejte ho tělu nejméně dvě hodiny před večírkem, protože pomáhá odbourávat alkohol.

3 Pijte promyšleně

To znamená, že budete pít kvalitní alkohol (značkovou whisky, koňak apod.), nebudete míchat různé druhy dohromady a budete si hlídat, kolik jste toho vypili. Alkohol odbourávají játra, kde z něj vzniká toxický acetaldehyd, který je příčinou nevolnosti. Nejméně toxická je čistá vodka, naopak zrádné je oblíbené šampaňské, protože plyn v bublinkových nápojích způsobuje, že se alkohol mnohem rychleji dostává do krve. Pokud nechcete, aby vás bolela hlava, rozhodně nepijte ve větším množství sladké koktejly.

4 Dělejte přestávky

Vstřebávání alkoholu z trávicího ústrojí je velmi rychlé, jeho odbourávání naopak pomalé. Pokud tomuto procesu poskytnete více času, nebudou důsledky pití tak drastické. Držte se zlatého pravidla pařmenů: po sklenici lahodného drinku přichází na řadu sklenice džusu. Ovocné šťávy spalování alkoholu v organismu urychlují.

5 Při pití nekuřte

Kouření v kombinaci s pitím alkoholu jednoznačně zhoršuje následující kocovinu!.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden