Moje sladké tajemství

Jak si vrátit radost do života?

Sílu vám dá očistný spánek

Pokud máte pocit, že vaše situace už je nesnesitelná, vykašlete se na všechny povinnosti. Svět se bez vás chvíli nezblázní. Jděte si lehnout a spěte. Když nemůžete usnout, nevadí.

Zalezte jen tak do tepla pod deku, zavřete oči a jen sledujte svůj dech. Nádech-výdech, nádech- -výdech. To je nejjednodušší způsob meditace. Během ní se uvolňují všechny svaly v těle, snižuje se napětí a také intenzita působení zběsilých myšlenek, které toho, co se vám jindy honí hlavou. Tak umožníte odpočinek své nervové soustavě, a to i tehdy, když nespíte.

Ticho léčí a uzdravuje…

Potřebujete se uvolnit od vnitřního napětí? Nejúčinnější pomoc je radikální změna.

Je třeba odlehčit přetížené mysli. Během dne přicházíte do styku s různými zprávami, katastrofami, a hlučnými podněty. Napadlo vás, proč se těmto vlivům vlastně vystavujete? Máte snad strach z ticha? Vzpomeňte si na jogíny, nebo poustevníky.

Právě v tichu dochází k nastartování organismu. U věčně zapnuté televize nebo počítače byste neměla trávit svůj čas. Dopřejte si více ticha a pozorujte, jak se budete cítit. Během prvních tří dnů může nastat uvolňující zlom.

Najděte zdroje vaší radosti

Pokud máte v hlavě myšlenky, které vás nenechají v klidu, snažte se vytěsnit je prostřednictvím nějaké činnosti. Můžete si třeba začít psát deník, ve kterém budete popisovat svoje emocionální stavy a tím se z nich vlastně vypíšete.

Můžete se pustit také do nějaké tvůrčí práce, která vás baví a už dlouho jste na ni neměla čas. Například pletení, vyrábění náhrdelníků z korálků nebo můžete přestěhovat nábytek v pokoji, abyste se cítila jinak.

To všechno vám pomůže se nepříjemného vnitřního napětí zbavit.

Vymaňte se z negativní situace

Zbavit se tíživého vnitřního tlaku, kdy se vám úzkostí a tíhou svírá srdce, můžete i tak, že se pořádně vybrečíte a vypláchnete se slzami i všechno napětí.

Když ucítíte vztek, bušte pěstmi silně do polštáře a vyžeňte vztek, co vás drásá, z těla pěkně ven. Nebo se běžte projít a dopřejte si čistý vzduch, abyste mohla mít čistou hlavu. Nebo snad ve vaně plné horké vody s pěnou uvolníte své tělo a spolu s ním i rozbouřené emoce? Domníváte se, že vám pomůže sníst tabulku čokolády na uklidnění pocuchaných nervů? Tak to udělejte.

Příliš dlouho neklábosit

Existuje něco, co je pro mnohé ženy velice obtížné: Mlčení. Když trávíte dlouhý čas povídáním s kamarádkami, máte možná pocit, že jste zahnala chmury. Ale pak vám již nezbude energie na to, abyste se věnovala sobě. Když je chvíle, kdy potřebujete odpočívat, tak by dlouhé hovory měly být tabu. Pro mnoho žen to není lehké, je to však důležitá cesta k odpočinku.

I tehdy, když cítíte potřebu vyjádřit svůj názor, měla byste se přinutit k mlčení. A když ucítíte, že se vám energie začíná vracet, dojděte si třeba na jógu, masáž nebo ke kadeřnici. To podpoří vaše sebevědomí a vy se budete zase skvěle cítit jako žena plná radosti a energie.

.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden