Můj čas na kafíčko

Jak si vytvoříte Úžasňáka?

Dokonalí muži bohužel nečíhají hned za rohem. Pana Božského si musíte vychovat!

Každá z nás touží mít ve svém chlapovi oporu. Jenže někdy je to skoro nadlidský výkon. Existují vůbec ideální muži? A dá se takový dokonalý, vnímavý a úžasný muž vytvořit i z chlapa na gauči, kterého už máte doma?

Sedíte v obýváku a v klidu pijete kafíčko. Vtom vejde váš muž, je evidentně naštvaný z práce, se vším tříská a je hlučný. Jestli čekáte, že se vám pak omluví s tím, že si vybíjel vztek na nesprávném místě, a hlavně na nesprávném člověku, raději dál koukejte na televizní seriál.

I muž se dá vyšlechtit k našemu obrazu.

Toho se totiž jen tak nedočkáte. Chlap musí doprožít doléhající a plně rozjeté emoce a až následně je schopen vidět situaci z nadhledu. Přiznat si a říct, že to přehnal, umí jen nemnohý.

Recept na chlapa

Dobrého muže totiž jen tak nepotkáte, toho si prostě musíte vytvořit. Jste mistryně ve vaření a potřebujete i vztahy vysvětlit jako kuchařský návod? Výroba dobrého muže není totéž jako smíchat žloutky s máslem.

Nejistý výsledek vás bude stát hodně sil a času, ale za pokus to stojí. Pokud se vám tenhle kousek podaří, postupujete do vyššího patra. Tam vás může váš drahý třeba konečně začít nosit na rukou.

Moudřejší jedná tak, že ustoupí

Mluvit tak, jak vám ústa narostla, se ve vztahu s mužem nevyplácí. Chce to vytvořit chytrou strategii, a dosáhnete všeho, co si umanete. Když chcete vyslat muže na nákup, většinou se otráveně brání: „Proč já?“ Neříkejte mu naštvaně, že vy jste tam byla už asi desetkrát, a tak je teď na řadě on!

Místo toho zkuste lepší variantu: „Prosím tě, dojdi tam dneska ty. Mně by to ohromně pomohlo. Měla bych víc času na přípravu večeře a mám k ní překvapení...“

Dopřejte mu mít v ruce kormidlo

My ženy očekáváme ve vztahu hlavně pochopení, zatímco muž respekt. Není nutné mít pravdu za každou cenu. Praktičtější je přenechat muži kormidlo, nebo mu aspoň poskytnout zdání, že mu symbolické vedení ve vztahu přenecháváte.

Partnera také rozhodně ve společnosti neshazujte. Když začne vyprávět vtip, který už slyšíte podesáté nebo vám vůbec nepřipadá vtipný, zkuste se tomu aspoň trochu, „naoko“ usmát.

Určete si pevné hranice

Nedávejte mu vždy to, co chce, ale dejte mu to, co potřebuje. Jako malé dítě potřebuje mít jasně stanovené hranice a pravidla, úplně stejně to potřebuje i váš muž. I psychologové říkají, že muže zkrátka nikdo dříve nenaučil partnerskou psychologii a to, jak mají vycházet se ženami.

Musíte ho to tedy naučit vy! Nebojte se ho vést, samozřejmě nenápadně. Muži mají velký respekt před trenérem, který jasně a důsledně řídí hru. Zkuste se oprostit od svého vidění světa. Namísto „Promiň, fotbal mě fakt nezajímá“ zkuste říct svému muži, který vám líčí průběh utkání, raději: „Když vyprávíš o sportu, úplně se ti rozzáří oči!“

Úsměv nese větší efekt než výčitka

Když udělá partner při vaření v kuchyni nepořádek, nekomandujte ho kvůli tomu, i když se vám ježí vlasy na hlavě. S úsměvem prohoďte: „Sice to tu vypadá, jako po výbuchu, ale to tvé skvělé jídlo za ten binec stojí!“

Zkrocení divokého hřebce

Zkuste se inspirovat u koní. I divokého hřebce musíte nejdřív zkrotit, a teprve pak s ním najdete společnou řeč. Určitě si vzpomenete na slavný film s Robertem Redfordem Zaříkávač koní.

Z umění zaříkávat koně se můžete inspirovat a naučit se umění, jak mluvit s mužem. A hlavně mu ukázat, jak by on měl komunikovat s vámi. I když: Nebylo by někdy v rámci pochopení mužů lepší stát se rovnou koněm?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden