Můj kousek štěstí

Jak skromnost porazila velký řev

Dvěma kohouty na jednom smetišti se stali moderátoři primáckých talkshow. Napjatý stav mezi Janem Krausem a jeho mladším kolegou Honzou Dědkem (47) trvá už nějaký pátek, ale zatím se nestalo, že by „7 pádů“ ve sledovanosti tak výrazně porazilo Show Jana Krause.

Dvě stě deset tisíc diváků, to už je safriš rozdíl! Mluví se o velkém rozčarování ve štábu zkušeného herce, jehož v mládí proslavila mimo jiné role v Dívce na koštěti..

Špatný výběr?

Dosti agresivní i ironizující styl, kterému bývají podrobeni Krausovi hosté, se stal pro pořad typickým a diváci si časem zvykli. Herec ovšem na svou původní profesi herce odmítl rezignovat, takže to většinou vypadá tak, že dotazovaný stihne s bídou pár vět, zatímco Kraus hurónsky „perlí“ a svému humoru se občas směje tak, že mikrofony trpí. Během dílu, který na celé čáře prohrál s domácí konkurencí, zpovídal navíc nepříliš atraktivní osoby. Herce Davida Novotného (51) si velká část televizních diváků vybaví, až když ho vidí, a Pavlínu Lubojatzkou (26) z MasterChefa by někteří nechtěli vidět vůbec. Dědek den předtím zpovídal hvězdu seriálu Slunečná Denisu Nesvačilovou (29) a lamače ženských srdcí Maroše Kramára (61).

Dědkovi je potřeba vlastní exhibice cizí.

Divák je nesmlouvavý

Výběr hostů ovšem nebude zřejmě tím, co posílá Krausův generátor příjmů ke dnu. Diváci musejí být zklamaní, když se těší na hosta, který pak téměř není puštěn ke slovu. Dědek má jiný přístup: „Já jsem nikomu nesliboval, že budu vtipný.

Pokud se mi něco takového omylem podaří, jsem za to vděčný,“ říká. „Karel Šíp je moderátor původní profesí, Jan Kraus je herec a já jsem novinář,“ přidává pro srovnání ještě slavnější talkshow pětinásobného držitele cený TýTý.

Divák se ovšem na původní povolání moderátora neptá, chce se bavit. Vyvolat tento efekt se jednomu ze tří uvedených pánů přestává dařit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden