Moje chvilka pohody

Jak správně hydratovat pleť

Bez vlhkosti ztrácí pokožka pružnost, stává se suchou a popraskanou, má větší sklon k tvorbě vrásek. Kromě ztráty lesku ztrácí i své ochranné funkce.

Hydratace pokožky je stejně důležitá jako dostatečný příjem tekutin pro tělo. Máme pro vás několik tipů na nejosvědčenější způsoby hydratace pleti.

Krémy a séra

Správný hydratační krém je základ u všech typů pleti. Krém nebo sérum musí být kvalitní, a proto se v tomto ohledu nevyplatí šetřit. Ideální kombinace je denní a noční péče ze stejné kosmetické řady.

Masky

Masky pokožku vyživí a dodají ji vitaminy a minerální látky. To má za následek zlepšení kvality pleti. Pokožka je vyhlazená a dobře hydratovaná, lépe dýchá a aktivují se procesy látkové výměny na obličeji a krku.

Přírodní oleje

Většina olejů dokáže pleť do hloubky vyživit a poradí si i s dalšími obtížemi, jako jsou například puchýře, vyrážka nebo růžovka. Pro vyživení a hydrataci se nejčastěji používají ricinový olej, olivový nebo kokosový. Mezi další vhodné oleje patří mandlový, vinný nebo olej z pšeničných klíčků.

Zlato včel

Med má antibakteriální a léčebné účinky a můžete si z něj připravit třeba vyživující masku nebo čistící přípravek. Kromě toho se používá i pro vyhlazení jizev nebo pupínků či při léčbě popálenin.

Pitný režim

Dlouhodobý nedostatečný příjem tekutin způsobuje předčasné stárnutí kůže. Pleť je suchá a více se tvoří vrásky. Denně vypijte alespoň dva litry vody. Skvělé jsou i neslazené bylinné čaje nebo čerstvé ovocné a zeleninové šťávy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden