Můj čas na kafíčko

Jak správně pečovat o vlasy? 

 Každá jsme to zažila! Jde kolem vás žena, které se ve slunci krásně třpytí hříva. Ta není ani zacuchaná ani polámaná. Říkáte si, že má prostě štěstí a někdo jí dal do vínku husté kadeře? Omyl! Přesně takové můžete mít i vy sama! Chce to jen trochu času a péče.

Každé vlasy jsou specifické. Některé jsou vysušené, jiné se zase více mastí. Práce s nimi se liší také podle toho, jak dlouhá je vaše hříva. Obecně ale platí to, že nestačí pouze si kadeře čas od času umýt a nechat uschnout v ručníku! Poradíme vám pár zaručených rad, po kterých i vaše vlasy budou zářit na dálku!

Navštěvujte pravidelně kadeřníka

U kratších vlasů se délka hlídá lépe, než u dlouhých, protože vás přerostlý účes prostě a jednoduše donutí navštívit vlasového odborníka. Stejně tak ale potřebují pravidelně zastříhávat i dlouhé vlasy. Ideální interval je kolem osmi týdnů. Po delší době se vám konečky začínají třepit a váš účes nevypadá vůbec zdravě. Pokud se nejedná o nějakou razantnější změnu střihu u vyhlášených vlasových specialistů, ve své peněžence to nijak zvlášť nepocítíte.

Konečky zastřihujte po osmi týdnech.

Jak pracovat se šampónem  

Říkáte si, že na tom nic není a děláte to tak už odmala? To je sice pravda, ale pokud stále nejste úplně spokojená s kvalitou vašich vlasů, možná děláte chybu právě v tomhle. Šampón byste totiž neměla nanášet po celé délce vlasů, ale měla byste se zaměřit především na kořínky, kde se vlasy nejvíce mastí. Ke konečkům už pak stačí jenom jemně několikrát sjet namydlenou rukou. Vlasy byste si také neměla mýt každý den.I na ty více se mastící bohatě postačí péče obden.

Nikdy nezapomínejte na vyživující kondicionér!

Bez kondicionéru ani ránu  

Vedle šampónu by měl být vaším pomocníkem při naprosto každém mytí vlasů právě kondicionér. Ten nanášejte až po umytí šampónem a nechte ho na hlavě několik minut působit. Už po prvním mytí uvidíte a hlavně ucítíte rozdíl. Kondicionér na rozdíl od šampónu nanášejte hlavně na konečky a dále na místa, kde s vlasy nejvíce manipulujete, jako například za ušima.

Jednou za čas speciální péče  

I přesto, že si vlasy pravidelně myjete a používáte kondicionér, si vaše hříva zaslouží čas od času speciální péči.Ideálně jednou týdne byste jim proto měla dopřát zvláštní sérum nebo nějakou masku. Tu si můžete konec konců vyrobit i sama doma za pár kaček. Základními ingrediencemi, které by vám při přípravě neměly chybět, jsou vaječné žloutky, včelí med a olivový olej.

Šampon naneste nejprve k mastícím se kořínkům.

Konečná úprava  

Pokud si rozčesáváte vlasy ještě mokré, nikdy na ně nepoužívejte kartáč. Sáhněte spíše po obyčejném hřebenu s velkými zuby. Začněte nejprve u konečků a postupujte směrem ke kořínkům.Teprve až je budete mít pořádně rozčesané si udělejte případně pěšinku. Vlasy nechte chvíli proschnout a teprve pak je vysoušejte fénem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden