Moje chvilka pohody

Jak to vidí chlap

Soužití muže a ženy je velmi delikátní záležitost. Dva světy se potkávají v mnoha životních situacích a někdy se jen stěží jeden nebo druhý dovtípí, po čem ten druhý vlastně touží a co doopravdy chce.

Podívejme se na některé odlišnosti v chápaní podrobněji.

Kouzlo dotyků a obejmutí

Chlap je zvyklý, že když má mizernou náladu, někam si zaleze. Nechce, aby ho někdo zpovídal, co mu je a jak se cítí. Jenže žena ve stejné situaci očekává od svého okolí maximum empatie.

Potřebuje, aby ji muž objal, pohladil, utěšil a hlavně si s ní o všem popovídal. Potřebuje cítit zájem partnera o to, co se jí stalo, jak se cítí a co s tím chce dělat. Je třeba aby jí také dobře naslouchal, i když se mu zdá, že jeho milovaná mluví o ničem.

Žena nepotřebuje a neočekává od muže nějaké zásadní řešení daného problému, ale potřebuje jeho zájem a naslouchání. Muž, který toto nechápe, se ke své milované doopravdy nikdy nepřiblíží.

Očekává pomoc

Muži jednají racionálně. Když potřebují s něčím pomoct, tak to řeknou. Těžko proto chápou, že žena, která potřebuje s něčím pomoc, čeká, že se muž dovtípí sám a přijde ji zachránit. Čeká, až zakročí její princ, který ji vždy zachrání.

Silný a statečný. Ona se pak může cítit skvěle jako slabá žena. Je šťastná, že má doma takového šikulu, co jí vždy se vším pomůže.

Chce být pyšná

V neposlední řadě chce být žena na svého hrdinu doopravdy pyšná. Proto je pro ni nesmírně důležité, jak se k ní muž chová na veřejnosti. Jak se vůbec, sám za sebe, chová na veřejnosti. Je proto dobré, aby muž alespoň trochu ovládal své emoce, kontroloval se a trochu o sebe dbal. Ale když ženu doopravdy miluje, není to pro něj zase tak těžká věc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden