Můj kousek štěstí

Jak udržet kila na uzdě

Pohyb na čerstvém vzduchu pomůže tělu a prospěje psychice

Poctivě jste cvičila a zdravě jedla, abyste si mohla v pohodě užít letní dovolenou na pláži bez mindráků? Pokud se vám podařilo zhubnout do plavek, gratulujeme!

Přesto ještě není zcela vyhráno – je potřeba udělat vše pro to, aby se shozená kila zase nenápadně nevrátila.

Dieta je jen startovní čára

Pro trvalé udržení váhy po dietě je velmi důležité dodržovat nejen jídelníček, ale změnit i způsob myšlení. To v tomto případě znamená rozhodně se nevracet k původním „předdietním“ stravovacím návykům. I budoucí jídelníček si jednoduše sestavte tak, aby pro vás nebylo problémem ho dodržovat.

Jedno české přísloví praví: Kdo spí, jako by jedl...

Pochopitelně si občas můžete dovolit i nějaké malé zahřešení, i při tom však přemýšlejte a volte zdravější variantu. Dodržovat takový styl stravování pro vás už nebude problém, a to nejen na pár týdnů, ale prakticky nastálo.

Snažte se také jíst pravidelně vždy ve stejnou dobu – organismus si zvykne a mezi jídly vás nebude trápit hladem či chutěmi. Pevnou součástí vašeho života by měl zůstat také pravidelný pohyb, protože vaše tělo potom bude lépe a ochotněji spalovat zásoby podkožního tuku.

Zhluboka dýchejte

Soustřeďte se také na to, aby vaše dýchání bylo pomalé a hluboké. Pokud má tělo potraviny dokonaleji spalovat, potřebuje k tomu více kyslíku a současně se zbavovat více kysličníku uhličitého. Správné dýchání je navíc významným prostředkem pro odkyselování organismu.

Když je tělo překyselené, obvykle se brání nabíráním dalších kilogramů. Jezte pravidelně ovoce, zeleninu, luštěniny a celozrnné pečivo a zařaďte do jídelníčku zásadité potraviny, jako jsou brambory, pohanka, sója. Pijte neperlivou vodu, zelené a bylinkové čaje a zeleninové šťávy.

Dobré rady

• K udržení váhy pomohou i doplňky stravy s acai berry.

• Nezapomínejte na kvalitní a dostatečně dlouhý spánek – kdo spí, hubne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden