Moje chvilka pohody

Jak udržíte máslo dlouho čerstvé?

Chleba namazaný pravým máslem se špetkou soli a posypaný bylinkami - to milujeme všichni. Jak máslo skladovat, aby bylo stále dobré a dlouho čerstvé?

- Nejlepší je nechat máslo zabalené v původním obalu a ještě ho uzavřít do silnějšího plastového sáčku, protože snadno absorbuje cizí pachy. Použít můžete také uzavíratelnou nádobu.

- Pokud je obal již jednou otevřený, měli byste máslo spotřebovat do tří týdnů.

- Pokud jste máslo nakoupili do zásoby a nemáte v plánu ho v blízké době použít, můžete ho zamrazit. V mrazáku vydrží až rok.

- V ledničce byste měli mít máslo ideálně na druhé poličce shora.

- Kvalitní máslo by mělo obsahovat alespoň 82 procent tuku.

- Pokud kupujete máslo na váhu, tak jako kdysi naše babičky, je nejlepší skladovat ho v hrnku pod vodou. Voda ho drží v chladu a zabraňuje negativním účinkům vzdušného kyslíku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden